ANDREA MINIATURES [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
11
Pin-up series
"Naughty Dog"
 • move

door: DannyVM [ DANNYVM ]

De term pin-up werd populair in de Verenigde Staten tijdens de jaren veertig, en dit door foto's of illustraties van mooie dames, die gehuld waren in min of meer uitdagende kledij die een bepaalde vorm van sensualiteit, erotiek en naiviteit uitstraalden. Er werd zelden volledige naaktheid getoond, maar hun pose en glamour, gekoppeld aan de weinig verhullende kledij prikkelden al snel de zintuigen van vele Amerikanen.

Enkele jaren geleden, bracht Andrea Miniatures hun eerste pin-up dame uit in de schaal 80 m/m. Daarna volgden al snel andere pin-up figuren, en vandaag de dag bestaat de pin-up series van Andrea Miniatures uit welgeteld 27 pin-up dames.

Het mooie aan deze serie is, dat Andrea het historische aspect koppelde aan het komische aspect, dit door vaak het onderwerp te voorzien van een komische noot, zoals bijvoorbeeld dieren toe te voegen aan het geheel. Dit maakt dat deze figuren een totaal andere weg benaderen, maar toch hun historische aspect behouden.

De moeilijkheidsgraad bij deze figuren ligt echter hoger dan bij andere figuren, doordat deze pin-up's vaak schaars gekleed zijn waardoor meer huid zichtbaar is. En natuurlijk, heel belangrijk, vrouwen zijn geen makkelijke wezens hihi, en dit geld in de modelbouw ook zo. Een vrouwen gelaat is moeilijker om te schilderen en vergt oefening. Daarom dat men deze pin-up's op beurzen en wedstrijden zelden tegenkomt.

Ok, we gaan eens een kijkje nemen wat er in de doos zit van zo'n pin-up girl. In dit geval is het de "Naughty Dog" pin-up n° 11.

Het valt meteen op dat de doos zeer stevig aanvoelt, wat aanduid dat binnenin de inhoud goed beschermd is. Van zodra ik de doos openmaak komt er een andere kartonnen doos tevoorschijn die binnenin voorzien is van dikke beschermings-mousse. Een kleine verrassing komt aan de hand van een speelkaart, waarop de pin-up girl afgebeeld staat, Andrea sluit zo'n speelkaart bij iedere pin-up in de doos bij.

Het figuur bestaat uit 13 wit metalen onderdelen, die elk zeer scherp gegoten zijn.
Elk onderdeel is voorzien van een kleine gietnaad, die met weinig werk zeer makkelijk te verwijderen is.
Ik heb hier even een kleine dry-fit uitgevoerd, en het bleek dat de onderdelen vrij goed passen op elkaar. Natuurlijk is het nodig om na de verlijming de naden even te behandelen met een putty, maar dit zou geen probleem mogen zijn.
De kit bestaat echter uit enkele zeer kleine onderdelen, die je best goed in het oog houd. Zo zijn de voorpootjes van het hondje elk apart, dus opletten is hier de boodschap. De prijs gekoppeld aan de kwaliteit is zeer gunstig.

Voor de rest is dit een figuur dat eens het geschilderd is zeker een speciaal plaatsje verdiend in de vitrinekast. Dus als de schilders capaciteiten het toelaten, en vrouwlief heeft er geen probleem mee dat een andere dame beslag legt op de echtgenoot, dan zou ik zeggen dat deze pin-up zeker de moeite waard is om in huis te halen.

_ADDITIONALIMG.

SAMENVATTING
Pluspunten: Degelijke verpakking met een verrassing binnenin. Zeer scherpe kwaliteit van de onderdelen. Goede passing van de onderdelen. Prijs-kwaliteit.
Minpunten: Moeilijkheidsgraad inzake schilderen van vrouwelijke pin-up's. Zeer kleine onderdelen.
Eindoordeel: Deze pin-up series zijn kwalitatief zeer goed en het onderwerp spreekt tot de verbeelding. Op zich een sterk punt dat Andrea Miniatures in staat stelt om menig figuurschilder de lat iets hoger te laten leggen.
Waardering
85%
  Schaal: 1:1
  Artikelnummer: pin up-11
  Adviesprijs: 40€
  Datum Review: Dec 23, 2013
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 85.60%
  GEPRODUCEERD DOOR: 87.45%

Over DannyVM
VAN: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM

Copyright ©2021 door DannyVM [ DANNYVM ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

ziet er cool uit , zou dit toch nog wel eens willen proberen te bouwen en te schilderen...
DEC 28, 2013 - 04:27 AM
   
Advertentie


Foto's
Click image to enlarge
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
Advertentie