PANZERWRECKS [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Boek Review
Panzertruppen The Early Years
Fotos from the Panzertruppen - The Early Years
  • move

door: Jurgen Schot [ JURRIE ]

Inleiding

Panzerwrecks is een uitgever die de laatste jaren flink aan de weg heeft getimmerd met uitgaves van diverse 'panzerwrecks' boeken. Een tijd geleden is hierbij een nieuw boek aan toegevoegd - "Fotos from the Panzertruppen - The Early Years"

Het boek

Het boek is een softcover variant met 77 foto's verspreid over 64 pagina's in A5 formaat. Grappig detail is dat op alle bladzijden, ook de voor- en achterkant foto's te vinden zijn; er is geen pagina zonder.

In het boekje zijn foto's te vinden van o.a. de Panzer I, Panzer I Schulfahrzeuge, Panzer II, kleine Befehlswagen, Panzer III en Panzer IV. De foto's zijn gemaakt in diverse regio's; zowel in de thuisbasis in Duitsland, maar ook de lage landen en het oosten.

Dit boekje is zeer geschikt voor het opzoeken van details of het verder detailleren van je early-panzer projecten. De meeste foto's zijn namelijk over de volle breedte en hoogte gedrukt (A5 formaat) en zeer scherp. Hierdoor zijn alle details er makkelijk uit te halen. Ook zijn de foto's van dusdanige kwaliteit dat ook vroege camouflagepatronen (3-tone uit de jaren '30 en de bekende two-tone (bruin/panzergrijs) eind jaren 30) er duidelijk op staan.

In tegenstelling tot de "Panzerwrecks' boeken bevatten de foto's met name nog perfect rijdende voertuigen; dit zal uiteraard wat te maken hebben met de stand van de oorlog in die tijd. Desondanks zijn er ook foto's van enkele uitgeschakelde voertuigen in te vinden.

Conclusie

Een boek met redelijk wat foto's op een zeer groot formaat; ideaal voor de modelbouwer. De foto's zijn van, over het algemeen, zeer goede kwaliteit. Mede door de lage prijs van het boekje is het een echte aanrader voor de early-panzer bouwer!
SAMENVATTING
Pluspunten: Foto's zijn scherp en groot
Minpunten: Geen introducerende tekst of iets meer info
Eindoordeel: Een boek dat je MOET hebben als je met vroege panzers aan de slag gaat
Waardering
95%
  Schaal: Other
  Artikelnummer:  978-0-9555940-2-1
  Adviesprijs:  17,95
  Aanverwante Link: PanzerWrecks
  Datum Review: Feb 20, 2011
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Netherlands
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 81.77%
  GEPRODUCEERD DOOR: 94.33%

Over Jurgen Schot (Jurrie)
VAN: DRENTHE, NETHERLANDS

Hello guys, I'm Jurrie, already modeling for some 15 years. Still going strong hehe, you can find my latest work on one of the On-Display pages or forums of the Benelux section. I usually build 1/35 WW2 armor and 1/48 WW2 aircraft. Greetz, Jurrie

Copyright 2021 door Jurgen Schot [ JURRIE ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

Jammer dat er geen Sherman is staan Wel een mooi boek, De Panzer Wrecks serie is ook gewoon goed met mooie fotos en deze is niet anders thnx voor posten
FEB 20, 2011 - 03:18 AM
Van Shermans zijn toch ook dergelijke foto's zou je denken ja. Ik zou er niet gek van op kijken mochten ze tzt met zo'n boek komen. Gr, Jurrie
FEB 20, 2011 - 07:42 AM
bedankt jurgen!
FEB 20, 2011 - 10:09 AM
   
Advertentie


Foto's
Click image to enlarge
  • move
  • move
  • move
  • move
  • move
Advertentie