ARMOR MODELS BY GLENN BARTOLOTTI [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Boek Review
SBS Vol. 13 UE Tractor
Step by Step finishing german Armour: UE Tractor met Schweres Wurfgerat 41
  • move

door: Hilbert Zuijdendorp [ HILBERT ]

Step by Step finishing german Armour: UE Tractor met Schweres Wurfgerat 41

Introductie:


Dit boek is het dertiende deel van Glenn Bartolotti’s reeks van de Step by Step finishing German Armour. De reeks bestaat uit goedkope en veel gebruikte PDF bestanden, waardoor deze gemakkelijk gedistribueerd kan worden. In dit nummer gebruikt Glenn Bartolotti de Tamiya 35284 French Army UE Tractor and Tamiya 35155 Schweres Wurfgerat 41 “Heulende Kuh” als model.
De nadruk ligt voornamelijk op het stap voor stap weatheren van voertuigen en daardoor bestaat het boek maar uit 15 pagina’s.

Inhoud:


Het boek bestaat uit 15 pagina’s die uitgeprint kunnen worden op A4 formaat printer papier. De eerste 2 bladzijdes bestaan uit de titel en een foto van het gebouwde model en een referentie foto die de auteur gebruikt heeft voor om zijn model te kunnen bewerkstelligen. De volgende bladzijde bestaat uit een materialenlijst die Glenn gebruikt heeft om tot het resultaat te komen gevolgd door een bladzijde met een heel beknopte uitleg van het voertuig. Vervolgens wordt er op de volgende bladzijdes de nadruk gelegd op de conversie die gaande is tijdens de bouw van het model. Dan komt er een bladzijde met de kleuren waarin de raketten gespoten zijn. Dan zijn er 2 bladzijdes waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe de camouflage tot stand komt, gevolgd door de bladzijdes waarin Glenn de washtechniek laat zien, en wat het doet met het model. De opvolgende bladzijdes laten zien hoe er effecten door middel van pigmenten en chips geschilderd worden. De laatste bladzijde bestaat uit het gebouwde model geweatherd en al.

Tekstuele uitleg & foto’s:


De tekst die de auteur gebruikt is goed te begrijpen voor mensen die minder goed zijn in Engels. Ook legt Glenn voor diegenen het principe en de werkwijze van de techniek uit. Het is summier geschreven maar de uitleg en de werkwijzen worden ondanks de weinig woorden, duidelijk naar voren gebracht. Glenn werkt daarbij in stappen waarbij de bijbehorende foto afgebeeld staat. De foto’s zijn scherp en volgens mij genomen in een lichtbak. Ook wordt er ongetwijfeld gebruik gemaakt van een fotobewerkingsprogramma, dit om de kwaliteit en de helderheid van de foto’s te verbeteren. De foto’s zijn duidelijk genoeg om uitgeprint te worden.

Conclusie:


De prijs en de manier waarop dit voorgebracht wordt kan je als positief bestempelen. Voor minder dan 2 dollar ben je al een stuk wijzer hoe je met bepaalde weatheringstechnieken om moet gaan. Daarbij krijg je een PDF bestandje waarbij je kan kiezen om deze uit te printen.
Wel zijn de onderwerpen die aan bod komen vrijwel niet interessant voor de gevorderde modelbouwer omdat voornamelijk de basistechnieken besproken wordt. Uiteraard wel interessant voor de beginnende modelbouwer, omdat de foto’s meer laten zien dan tekst. Ook de prijs die je betaalt is echt niet veel voor een duidelijk stap voor stap handleiding.

SAMENVATTING
Pluspunten: Goedkoop voor wat je krijgt. Tekst is duidelijk maar kort. Mooie heldere foto's.
Minpunten: Niet geschikt voor gevorderde modelbouwers. De tekst had iets uitgebreider gemogen.
Eindoordeel: Je krijgt een duidelijk beeld over de technieken die toegepast worden in de modelbouw. De tekst is duidelijk alhoewel het iets meer gemogen had. Doordat het bestand uit een PDF file bestaat kan je het uitprinten of nalezen op je computerscherm. Een aanrad
Waardering
85%
  Schaal: Other
  Artikelnummer: Volume 13
  Adviesprijs: $1,95
  Aanverwante Link: 
  Datum Review: Aug 30, 2010
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Netherlands
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 87.67%
  GEPRODUCEERD DOOR: 89.67%

Over Hilbert Zuijdendorp (HILBERT)
VAN: ZUID-HOLLAND, NETHERLANDS

Well, About me. I started building models when I was eleven. But since 2004 I build seriously models. Nowadays I try to build models with some scratch or photo etch. An other hobby of mine is playing drums. Currently I study Facility Management on the Hogeschool Rotterdam.

Copyright ©2021 door Hilbert Zuijdendorp [ HILBERT ]. Alle rechten voorbehouden


   
Advertentie


Foto's
Click image to enlarge
  • move
  • move
Advertentie