ART OF MODELLING [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Boek Review
ART OF MODELLING
ART OF MODELLING
  • AOM

door: Nico Blomme [ BILL1 ]

  • AOM

Inleiding


Hoewel dit het eerste nummer is van Art of Modelling zou men gaan denken dat de publicatie en layout nog in de kinderschoenen staat en dat er nog wat schoonheidsfoutjes zouden insluipen.
Maar de uitgever staat niet voor zijn Maiden uitdaging, Nico Monnoye, de uitgever en tevens uitgever van Modelbouwspoormagazine, wilde een nieuw modelbouwblad op de Belgische, Nederlandstallige en Franstallige markt brengen waar de modelbouwer in het algemeen echt iets aan geeft.
Dit Modelbouwblad kan voor jezelf uitgroeien tot een mooie prive collectie, maar dan een collectie waar je echt iets aan hebt. Niet om in een glazen display kast te stoppen om dan te zeggen tegen je vrienden "kijk ik heb de collectie van AOM", maar een modelbouwblad dat thuishoort op jouw workbench, tussen de verf,lijm en hobbymes.
Met andere woorden, dit is een blad waar je heel veel van opsteekt als naslag en referentie materiaal en waar alles stap voor stap aan de hand van foto's word verduidelijkt in alle schalen en taken van onze leuke hobby.

Voorwoord van de uitgever in AOM


Met dit eerst nummer van Art of Modelling heeft u het eerste exemplaar in handen van een nieuw Nederlandsstalig modelbouwblad. Bedoeling is van u elke twee maand een kwalitietsvol modelbouwmagazine toe te stoppen dat aansluit op de fantastische hobby die we met z'n allen zo graag beoefenen: modelbouw.
Modelbouw in de ruime zin van het woord, want hoewel het militaire luik altijd de kern zal vormen van elk modelbouwblad, ligt het in de bedoeling ook aandacht te schenken aan figurines, civiele modelbouw en vliegtuigen.
Dat in de overtuiging dat elke vorm van modelbouw iets kan bijbrengenaan dat wat u persoonlijke interesse draagt. In die zin wil Art of Modelling een modelbouwblad in de ruime zin van het woord zijn. U krijgt van ons met andere woorden ook artikels voorgeschoteld die niet in één van de genoemde hokjes passen: het maken van bomen bijvoorbeeld of het bouwen van huizen met schuimkarton, het zijn zaken die,iedereen ongeacht zijn persoonlijke modelbouwvoorkeur ooit wel van pas komen.
Dit gezegd zijnde, laten we de beoordeling van dit eerste nummer van Art of Modelling aan u over. Uw reacties zijn daarbij welkom op het redactieadres, want per slot van rekening is Art of Modelling niet alleen een blad dat door modelbouwers wordt gemaakt, maar - en misschien ook vooral - voor modelbouwers wordt gemaakt.

Veel lees- en bouwplezier vanwege de hele redactie!

Inhoud


Een overzichtelijk blad dus, in verschillende zaken opgedeeld.

-Reviews over enkele nieuwe producten zoals de Masterbox 3528 German motorcycle BMW Sidecar en de Creating gel van het Belgische Joefix studio's.Als ook een review over de Noch Gras Master door Guy Van Meroye.

-Reportages over de Trumpeter E-25 waar een geheel verslag aan de hand van foto's getoond word over het weathering proces door Dirk Peeters en een reportage over het superdetailleren van een Josef Stalin 2 Russian heavy tank deel 1 door Kristof Pulinckx.

-Showcase van t'Gruut kanon van Gent op diorama in schaal 1:16.

-Praktijk met Gino Poppe, een stap voor stap verslag van het maken van een grondwerkje voor een figurine en een praktijk voorbeeld van de bouw van de Focke -wulf van Eduard en Tamiya in schaal 1:48 door Harald Krumreich.

-Diorama van Franck Eyckmans met dank aan Mario Eens, Wim Van Hool en Eric Vekemans, een volledig verslag/verhaal van het dio genaamd "Glatt Durchslagen" aan de hand van een berg foto's van de bouw en afwerking van het gehele diorama...prachtig werk en héél nuttig.

Verder zijn er ook nieuwsaankondigingen van nieuwe producten en kits alsook nuttige info over leveranciers en modelbouwwinkels over gans Belgie en Nederland met hun gamma producten.
Ook is er een agenda sectie waar alle belangrijke beurzen en modelbouwhappenings in staan vermeld.
Tevens staan er ook recensies in van nieuwe boeken

Layout


De foto's in het blad zijn goed tot zeer goed en doen geen afbreuk aan de modellen zelf.
Overzichtsfoto's worden vlot afgewisseld met zeer scherpe en perfect belichte close-ups. Al deze foto's zijn prachtig geplaatst tegenover kleurrijke achtergronden met zeer afwisselende maar niet overdreven lettertype's. Het is duidelijk dat hier zeer veel aandacht en energie is naartoe gegaan, wat niet onbelangrijk is bij onderwerpen zoals deze...er is duidelijk gewerkt met mensen met ervaring op modelbouwgebied.
De kleuren vallen mooi samen met het onderwerp zelf en steken niet af. Het onderwerp zelf staat altijd voorop, niet de kleuren van de achtergrond...wat logisch is.
De teksten over de uitleg en beschrijving van modellen en werken zijn inhoudelijk goed en in een aangenaam lettertype en lezen vlot, enkel zou er bij sommige teksten waar de achtergrond al wat aan de donkere kant is mogen gekozen worden voor een dikker druk van het lettertype...het is leesbaar maar het kan duidelijker op sommige plaatsen.Maar m'n heeft weet van het probleem en zal in de andere editie's niet meer voorkomen.
Alles werd gedrukt op stevig glanzend papier wat goed in de hand ligt en wat de foto's enkle maar ten goede komt.
De kaft rondom het blad is van een iets steviger materiaal dan de bladen binnenin en ligt ook goed in de hand bij het lezen, enig puntje hier is dat ik zulk dergelijk modelbouwblad zeker op m'n workbench zal gebruiken en dat de kaft daar zal van afzien is een feit... maar daar zal ik het niet voor laten op hem te gebruiken op mijn workbench. Ik herhaal het, dit blad is voor mij geen showcase blad maar iets waar ik elke dag dat ik bouw gebruik wil van maken als naslagwerk en als hulp bij het bouwen.
Kortom, de uitgever weet waar hij mee bezig is en dat vertaalt hem in een uitstekende layout waar vlot in gelezen kan worden.

Nabeschouwing


Een voltreffer wat mij betreft en zeker zal aanslaan in alle taken van de modelbouw.
Het hanteert veel schalen en onderwerpen van onze hobby en beschikt over een sterk team met oa Adam Wilder, Jan Peeters, Mig Jiminez, Kristof Pullinckx, Emmanuel Nouaillier, Patrick Daelemans, Luc Dooms en enkele andere ervaren modelbouwers.
En waar alle belangrijke data van de modelbouwwereld in verwerkt staan...kortom eenmaal in bezit mis je niets van onze leuke hobby.

In het kort


Taal: Nederlands maar ook het Frans te verkrijgen.
Pagina's: 68
Foto's: zo'n 250
Reviews: 3
Reportages:2
Dioramas:1
Praktijk:2
Prijs:7,50
Uitgave: Nr1 November/December
Prijs proef abo: 20 € voor drie nummers.

_ADDITIONALIMG.

SAMENVATTING
Pluspunten: Prima onderwerpen en is ontworpen door mensen met ervaring en know-how op gebied van magazines en modelbouw.
Minpunten: Op sommige pagina's is het lettertype wat te fijn en komt niet goed over waar de achtergrond wat donkerder is. Maar het blijft wel leesbaar.
Eindoordeel: Zéér nuttig als hulp bij het bouwen zelf en als naslag en referentie materiaal. Bestrijkt alle taken van de modelbouw en leest vlot. Gevuld met sterke onderwerpen en werken.
Waardering
90%
  Schaal: Other
  Adviesprijs: 7,50
  Aanverwante Link: www.artofmodelling.be
  Datum Review: Oct 19, 2008
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Belgium
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 91.00%
  GEPRODUCEERD DOOR: 90.00%

Over Nico Blomme (bill1)
VAN: WEST-VLAADEREN, BELGIUM

Hello fellow modelling friends. It's about 10 years now that I building kits... but the last 3 years I love to build diorama's. That's a real passion now these days for me...so hard that I have starting with a blog for building diorama's. So feel free to visit my Diorama blog: http://thed...

Copyright ©2021 door Nico Blomme [ BILL1 ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

Yo Jurrie, Ik denk wel dat de content van het blad voldoende mag genoemd worden...het aantal reviews, reportages,dioramas en praktijk voorbeelden zijn inhoudelijk goed en beslaan toch drie vierden van het blad. Het diorama en de reportage van de JS 2 tank van Kristof zijn echt toppers! Grt Nico.
OKT 29, 2008 - 12:23 AM
zeker weten het dio is echt top!
OKT 29, 2008 - 12:47 AM
Thanks Nico. Ik zal het eerste blad tzt dan ook nog es aanschaffen Greetz, Jurrie
OKT 29, 2008 - 06:57 AM
Zo'n weekje geleden ook dit eerste nummer aangeschaft. Ondertussen heb ik wat tijd gehad om wat verder te lezen in dit nieuwe magazine. Interessante artikels, vlot geschreven, duidelijke werkwijze,... Niets dan goed, hoewel... Er is één iets die ik wat "storend" vindt, namelijk sommige foto's over het maken van een grondstukje voor figuren. Op sommige foto's is de gebruikte verf heel duidelijk te zien, maar het gemaakte werk staat op de achtergrond... Dit zou volgens mij juist andersom moeten. Ik ben namelijk meer geintresseerd in wat er juist bereikt is met de besproken handeling, dan in de potjes verf, want die kan ik thuis ook zien. Op deze manier lijkt het meer op reclame dan op een artikelfoto? Maar ja, het is dan ook het eerste nr hé, leren uit fouten is niet enkel voor modelbouwers, maar voor iedereen... Verder, zoals reeds gezegd, koop ik zeker het volgende nr. Beyond
OKT 30, 2008 - 06:51 AM
Hallo allemaal, jawel ook ik heb het blad voor de eerste maal aangeschaft (gekocht op de SMC beurs te Eindhoven). En om de koe maar meteen bij de horens te vatten moet ik heel eerlijk zeggen dat de ondergrond die bij sommige artikelen gebruikt en waar de tekst op staat, zeer storend is waardoor het lezen van het artikel bijna onmogelijk wordt. Als ik me niet vergis worden er zelfs bij een artikel zowel het normale als het vette lettertype geberuikt. Gebruik in zo'n geval in gods naam maar een lettertype namelijk de vette letters die zijn nog iets leesbaar maar zeker geen gewone standaard letters want das niet te doen. Mits je natuurlijk sponsor bent van Hans Anders want zo ist echt niet goed voor de oogjes. Verder vind ik het een redelijk blad waar nuttige tips in staan en uiteraard ook schoon modellekes. H.S.
NOV 01, 2008 - 05:53 AM
Das idd zo...is ook aangehaald in de review zelf. De uitgever is er zich bewust van...dus dat komt dik in orde Ook de nieuwssectie zal nog uitgebreid worden. Grt Nico
NOV 01, 2008 - 06:00 AM
Heb net het tweede nummer vandaag in de bus gekregen en ik ben zeeeeeeer te spreken over de inhoud. prachtige artikels van prachtige modellen!! top een tevreden klant
JAN 14, 2009 - 06:03 AM
Even een kleine opsomming van de inhoud. ADAM WILDERS' PANTHER F - MODULATION STYLE Diorama 1:35: HMMWV Dumvee Iraq 2001 - Hugo Luyten Figurines 1:35: Verlinden Productions tankcommandant Praktijk 1:35: Accurate Armour E-10 - Mario Eens Praktijk 1:35: Superdetailleren Tamiya's IS-2, deel 2 Artikel van de Briegel gevechtsrobot. In review: Trumpeter Tools, Master Box British Paratroopers Operation Market Garden Set 1 & 2, Land-wasser-Schlepper Bronco Models versus Hobby Boss en veel meer. Zeer sterk nummer. Grt Nico
JAN 14, 2009 - 09:51 AM
klopt nico hoop dat ze dit niveau kunnen aanhouden!! stuk voor stuk topdio's - en werkjes!!
JAN 14, 2009 - 08:16 PM
   
Advertentie


Foto's
Click image to enlarge
  • AOM_8_
  • AOM_7_
  • AOM_6_
  • AOM_5_
  • AOM_4_
  • AOM_3_
  • AOM_2_
  • AOM_1_
Advertentie