VERLINDEN PRODUCTIONS [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
135
British Paratrooper figures

door: Juul Hermans [ ZER0_CO0L ]

In Harms Way
In harms way is een setje met 2 figuren, bestaande uit 1 gewonde para en 1 die de gewonde wegsleept.
Ik dacht, dat aangezien verlinden de laatste tijd op de 1:32 toer is, dit ook 1:32 figuren waren maar na wat vergelijken en meten komen ze toch heel dicht in de buurt van 1:35.

Beide figuren komen met bepakking en het gewonde liggende figuur heeft geen "ondergrond" zoals verlinden dit nog wel eens doet. Het gezichtje van het gewonde figuur is schitterend gedetailleerd. Het is alleen jammer dat er bij mijn setje een luchtbel op zn neus zat. Voorts komen de figuurtjes met de nodige bepakking. Het is jammer dat er maar 1 enfield in zit, waardoor we dus de scrapbox weer in moeten duiken.

Dit setje figuren is aantrekkelijk om in een diorama te gebruiken aangezien het weer wat drama toevoegd. Ik ben er in elk geval erg blij mee.

Waardering : 7

British Para PIAT Team
British Para PIAT Team..... ik vind dit persoonlijk niet zo'n speciaal setje. waarom niet?

De PIAT van dragon ziet er mooier uit dan die in deze set en ik mis de munitietas voor de PIAT.
Voorts zit de PIAT helper figuur op een manier, waarop ik niet zo gaan zitten als er op een tank geschoten moest worden. De schutter daarentegen ligt natuurlijk en heeft z'n handen goed om het wapen staan. Het setje krijgt daarom dan ook een 7, want als de schutter net zo erg was als de lader dan was het een lager punt geweest.

Waardering : 7

Red Devils
Dit setje, dat zich Red Devils British Paras WW2 mag noemen, bestaat ook weer uit 2 figuren.

Het eerste figuur is geknield en heeft als hoofddeksel een baret. Tevens heeft dit figuur een pistool, hetgeen best wel apart is. Wat het nog aparter maakt, is dat het handpistool heel in het doosje zit dus niet krom of afgebroken. Een "Bravo" vind ik hier wel op z'n plaats.

Het andere figuur is een staand figuur, in volle bepakking, met een een Lee-Enfield rifle, een paar handgranaten en een helm met de bekende camouflage . Een zeer aardig setje dat op veel manieren is te gebruiken. Mijn set bevatte geen luchtbellen dus deze verdiend en krijgt een 8.

Waardering : 8

British Para Bren Team
Jammer... erg jammer.

Toen ik dit setje open maakte, was de Brengun krom, er zaten luchtbellen in het magazijn en daarnaast had dit wapen nog een aantal mankementen.

De gezichten zien er, in tegenstelling tot de Brengun, wel weer aardig uit. een beetje gebrek aan emotie, maar het zijn dan ook figuren in "ruststand". Ook deze figuren zijn weer compleet met hun bepakking en hun handgranaten.

Verder valt er over deze set eigenlijk weinig bijzonders te melden. Het is zeker wel te gebruiken in een diorama, maar het zal nooit mijn favoriete setje worden.

Waardering : 5
SAMENVATTING
Zero_Cool heeft een aantal setjes met Verlinden figuren beoordeeld. Het gaat hier om de beschikbare Verlinden sets met Britse Paratroops. Lees hier zijn bevindingen.
Waardering
70%
  Schaal: 1:35
  Aanverwante Link: Verlinden Productions Website
  Datum Review: Jan 11, 2004
  NATIONALITEIT ONDERWERP: United Kingdom
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 81.67%
  GEPRODUCEERD DOOR: 76.32%

Over Juul Hermans (zer0_co0l)
VAN: LIMBURG, NETHERLANDS

Copyright 2021 door Juul Hermans [ ZER0_CO0L ]. Alle rechten voorbehouden


   
Advertentie


Foto's
Click image to enlarge
  • VP_HarmsWay
  • VP_PiatTeam
  • VP_RedDevils
  • VP_BrenTeam
Advertentie