VERLINDEN PRODUCTIONS [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
135
German Casualties

door: DMD [ DMD ]

Dit setje is uitermate geschikt om je diorama meer waarheidsgetrouw te maken. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het om 2 figuurtjes in gevallen houding.
Mijn enigste angst die ik heb bij Verlinden is dat de figuursetjes meestal in schaal 1/32 zijn in vergelijking met spuitplastieke setjes.
Jammerlijk krijgen we dan weer die vete van hars (resin) vs spuitplastiek
Op zich niets mis mee, zolang je maar geen andere merken gebruikt of het reus-dwerg effect krijgt.

Wat krijg je nu voor je geld?

Wel beide figuurtjes kan men plaatsten naar het einde van de oorlog toe. Ze dragen de uitrekbare Balaklave helmen, geweven in wol, deze dienden vooral ter bescherming van het aangezicht, hoofd tegen de bitter koude.
Tevens draagt een van hen een winter smock en typische SS-winter kledij, wat aanleiding geeft om hem in deze eenheid onder te brengen.
Het tweede figuurtje is voorzien van winterhandschoenen en bril en draagt een battledress jas.

Over de afwerking kan ik kort zeggen dat ze goed zijn. Niet echt een hoge standaard maar best te doen. De gelaatskenmerken voor zover deze te zien zijn is detailleerd en de poses ogen natuulijk.

Een 98.A mauser, panzerfaust en uitrusting is voorzien, maar hou wel in gedachte dat deze figuurtjes bijna kant-en-klaar in het doosje zitten, wat de afwerking iets moeilijker maakt.

Het enigste minpunt was een bijgeleverde mp 40, deze was in zo slechte staat dat ik vermoed dat dit exemplaartje al 60 jaar onder de grond gezeten had, alvorens het in dit setje te stoppen.

Het is niet gemakkelijk om goedkope Duitse slachtoffers te vinden in hars of plastiek, maar dit setje is zeker aangenaam en zal een diorama echt wel de nodige touch geven.
Een aanrader voor een winter tafereel.SAMENVATTING
Waardering
70%
  Schaal: 1:35
  Artikelnummer: 1777
  Datum Review: May 04, 2003
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Germany
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 72.67%
  GEPRODUCEERD DOOR: 76.32%

Over DMD (Dmd)
VAN: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM

Copyright 2021 door DMD [ DMD ]. Alle rechten voorbehouden


   
Advertentie


Advertentie