USCHI VAN DER ROSTEN [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
Uschi Burnishing voor Friuls
Uschi von der Rosten Burnishing for Friul Tracks
  • move

door: Hilbert Zuijdendorp [ HILBERT ]

Uschi von der Rosten Burnishing Agent for Friul Tracks

*LET OP: dit is een chemisch goedje. Bescherm jezelf tegen schade door handschoenen te dragen, een veiligheidsbril en gebruik je gezonde verstand!

Laat ik als eerste vermelden dat het een interessant verschijnsel is. Ik heb tijdens het uitproberen van dit middel met verbazing staan kijken. Vandaar deze review over dit spul van Uschi von der Rosten, genaamd „Burnishing Agent for Friul Tracks”.

Hoe het spul precies werkt weet ik niet. Maar het is in ieder geval effectief!

Wat ik gedaan heb ik eerst de Friuls in elkaar gezet zoals beschreven in de handleiding. Vervolgens de pinnetjes vastgezet met secondenlijm, laten drogen en gewassen met een sopje (dreft en heet water). Daarna goed afgespoeld met lauwwarm water. Dit om het vet, waarin de mallen mee ingesmeerd zijn om de gietsels makkelijker eruit te krijgen, te verwijderen.

Door een bakje, of plastic bekertje te pakken en met het spul te vullen, waarin de tracks verdwijnen gebeurd datgene waar men naar op zoek is. De tracks zullen uiteindelijk zwart worden, zonder primer of verf. Het resultaat dat we willen!

Er zit daarentegen wel een kanttekening aan. In de testfase met 1 tracklink werd deze inderdaad zwart. Maar de gehele track werd niet zwart, maar bruinig. Er begon ook een soort roestkleurige drab te ontstaan waar de tracks ook mee bedekt waren. Het chemisch proces gaat vrij snel, dus kon het ook er snel weer uithalen. Sommige plekken (zoals te zien op de foto’s) is niet helemaal gelukt. Het overgrote deel gelukkig wel. Dit zal waarschijnlijk liggen aan het feit dat de plekken nog een beetje vettig zijn en dus kan het chemisch proces daar niet werken.

Waarom de roestkleur ontstond weet ik niet. Maar ik denk dat het komt doordat er secondenlijm en/of het schoonmaakmiddel de boosdoener is. Het advies is dan ook om de tracks, voordat je deze in elkaar zet, te behandelen met het spul van Uschi vond der Rosten zodat de secondenlijm geen invloed kan hebben.

In totaal heb ik het gehele proces in 5 minuten gedaan. Wellicht zal de dekking beter zijn als het een paar minuten langer erin gelegen had. Het proces gaat in ieder geval erg snel.

Conclusie:

Voor een potje van (geschat) 100ml is €10,- niet duur. Je kan het spul keer op keer gebruiken. Teruggieten in het potje en klaar voor de volgende set Friultracks. Het scheelt aardig wat schilderwerk en je kan feitelijk meteen beginnen met weatheren van de tracks.
Het proces is binnen 5 tot 10 minuten klaar en in feite kan je elk witmetaal behandelen met dit spul.

Uschi von der Rosten heeft in ieder geval super spul in huis. Het advies luidt om de tracks op voorhand, voordat deze in elkaar gezet zijn, te behandelen met dit spul. Het „roesten” voorkom je hiermee.

Met dank aan mijn portemonnee en aan Steven Maes (Kookie, www.modelspecialist.be) voor het leveren van dit product.

_ADDITIONALIMG.

SAMENVATTING
Pluspunten: Snel en effectief zwart maken van friuls.
Minpunten: Roestvorming tijdens het chemisch proces door secondenlijm of schoonmaakmiddel.
Eindoordeel: Prachtig spul, alleen oppassen met secondenlijm of schoonmaakmiddel.
Waardering
90%
  Schaal: N/A
  Artikelnummer: -
  Adviesprijs: €10,50
  Datum Review: May 08, 2014
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Germany
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 87.67%
  GEPRODUCEERD DOOR: 92.67%

Over Hilbert Zuijdendorp (HILBERT)
VAN: ZUID-HOLLAND, NETHERLANDS

Well, About me. I started building models when I was eleven. But since 2004 I build seriously models. Nowadays I try to build models with some scratch or photo etch. An other hobby of mine is playing drums. Currently I study Facility Management on the Hogeschool Rotterdam.

Copyright ©2021 door Hilbert Zuijdendorp [ HILBERT ]. Alle rechten voorbehouden


   
Advertentie


Foto's
Click image to enlarge
  • move
  • move
  • move
  • move
  • move
  • move
Advertentie