inloggen   |    registreer

Joefix Studio's creating gel.

De Creating gel van Joefix Studios

is een dankbaar produkt uit het gamma van JoefiX Studios. Voor de dioramabouwers onder ons is dit een must om op de workbench te hebben. In een namiddag maak je in een handomdraai zeilen, canvas, vlaggen, muurprofiel,enz…
Je wilt je model of diorama een meerwaarde geven met een bv een vlag of zeil, je zoekt zoals ik deed in het voorbeeld de gepaste foto op of tekening via het internet of op zelfgenomen foto’s, tijdschriften, kranten…
Ik zocht drie voorbeelden op via het internet en maakte er ééntje zelf. Een finishvlag, swastika vlag en een muurstructuur plus nog een zelfgemaakt canvas in german fieldgrey, velletje papier diende hier als basis.
Na het downloaden heb ik ze op een A4 fotoblad afgeprint ( foto1 ) vervolgens uitknippen op de juiste maat en voor het gemak van werken kleef ik ze op een bekertje met dubbelzijdig plakband, ligt wat makkelijker in de hand om ze te bewerken. ( foto2 )


( foto1 )


( foto2 )


Flesje met de creating gel goed schudden voor gebruik. ( foto3 )We kunnen starten, eerste laag aanbrengen in langsrichting van de vlag. ( foto4 )
Een goed dekkende laag aanbrengen en dit nu 40 minuten laten rusten.
( foto4 )


Na 40 minuten de tweede laag aanbrengen, aanbrengen in tegenovergestelde richting van de eerst laag, dit om meer sterkte te geven aan het eindproduct . ( foto5 )Nu terug 40 minuten laten drogen. Terug na 40 minuten de laatste laag aanbrengen, nu in dezelfde richting als de eerste laag ( foto6 ). En je raad het al…40 minuten laten rusten!

( foto6 ).

Het delicatere werk volgt nu…
Zorg voor een bakje met water en iets om te schuren ik gebruikte een keukenschuursponje. Let wel, schuren hier betekent niet dat je met volle kracht op je werk moet gaan schrobben!!!! Enige voorzichtigheid is hier op z’n plaats.

Bevochtig het keukenschuursponsje en wrijf lichtjes over de achterkant van het velletje ( foto7 ) ga door tot er papierkorreltjes meekomen, blijf rustig verder doen tot al het papier die op de achterkant van het velletje hangt verdwenen is. ( foto8 )
Op het einde hou je nog enkel een dun velletje over, daar waar op de voorkant de print zich bevindt.


( foto7 )

( foto8 )

Smeer nu de achterkant van het velletje in met de creating gel, een flink laagje kan geen kwaad.( foto9 )
Het velletje is nu zeer flexibel en rekbaar je kan het overal omheen leggen.
Neem nu je model/diorama of wat dan ook waar je het velletje op wil kleven.


( foto9 )

In mijn voorbeeld gebruikte ik de volkswagen 1600 notchback en drapeerde er mijn finishvlag overheen. ( foto10 )


Eenmaal droog glimt de vlag wel wat, dan kan makkelijk opgelost worden door er een laagje matt vernis erover heen te laten gaan en indien nodig kun je het nog verweren en laten inblenden met je model of ondergrond van je diorama.( foto11 ) Dit is natuurlijk naar eigen smaak.


Enkele voorbeelden van de creating gel.


Foto12, Swastika vlag.

Foto 13, Canvas of dekzeil.

Foto 14, Muurstructuur.

Foto 15, Afschermzeil reservewiel.

De joefix creating gel is een dankbaar product en geeft een meerwaarde aan je modelbouwwerk.


Dit artikel verscheen ook in het eerste nummer van Art of Modelling.

http://www.artofmodelling.be/index.php?osCsid=f06c828a1496465aaaa3a276d8291830

_ABOUTTHEAUTHOR

Over Nico Blomme (bill1)
VAN: WEST-VLAADEREN, BELGIUM

Hello fellow modelling friends. It's about 10 years now that I building kits... but the last 3 years I love to build diorama's. That's a real passion now these days for me...so hard that I have starting with a blog for building diorama's. So feel free to visit my Diorama blog: http://thed...


kommentaren

Fantastisch goedje! Zijn er nog speciale eisen aan het fotopapier, zoals dikte enz (dat het anders niet werkt)? Thanks nico! Greetz, Jurrie
JAN 14, 2009 - 05:56 AM
Ziet er idd fantastisch spul uit. Las reeds het artikel in art of modeling. @Jurrie: ik denk dat het lukt met gewoon met A4 papier, als ik het goed begrepen althans.
JAN 14, 2009 - 07:09 AM
Dat denk ik niet; althans in het artikel staat "A4 fotoblad". We horen het wel van Nico! Greetz, Jurrie
JAN 14, 2009 - 07:38 AM
Jurrie, compleet mee eens... Ik had er volledig over gelezen. Ivan.
JAN 14, 2009 - 08:04 AM
Wel ik gebruikte A4 fotopapier omdat je prints dan veel duidelijker overkomen. Op een gewoon A4 blad gaat het ook. Als je echt een heel dun doek of zeil wilt creeeren dan doe je gewoon nog een extra laagje gel eroverheen. Grt Nico
JAN 14, 2009 - 09:54 AM