inloggen   |    registreer
Voertuigen
Verschillende onderwerpen over grond-opererende voertuigen.
Hobbyboss 1/35 Toldi II (B40) Hungarian Light
Jurrie
_VISITCOMMUNITY
Drenthe, Netherlands
Lid geworden: April 09, 2004
Netwerk posts: 3,718 Berichten
KitMaker BENELUX: 3,644 Berichten
Verzonden: zondag, november 22, 2015 - 06:46 PM UTC
Hi all,

N.a.v. mijn goede ervaringen met de Hobbyboss T-26 ben ik dit maal weer voor een kitje voor Hobbyboss gegaan. Qua opzet, aantal onderdelen, pasvorm etc lijken de kits heel erg op elkaar.

Ditmaal is het een Hongaarse Toldi II tank. Deze zie je niet al te vaak voorbij komen; voor mij reden om hem te bouwen.

De kit + extra's
Hobbyboss heeft een aantal Toldi's in haar assortiment, ik gebruik de laatste versie: de Toldi II. De Toldi I is ook verkrijgbaar. Daarbovenop maak ik gebruik van Friulmodel tracks. Volgens het TMMI zijn de bijgeleverde tracks niet goed, voor mij reden genoeg om het niet zelf uit te testen en te gaan voor de Friulmodel tracks. Deze zijn goed te verkrijgen. Ik wilde ook een aftermarket loopje, deze is erg lastig te krijgen. Ik heb uiteindelijk een van SBS Model gescoord op eBay. Van de reguliere merken (Voyager, Aber, RB Model etc) is geen loopje beschikbaar.De bouw - deel I
Ik heb gewoon het stappenplan gevolgd zoals in de bouwbeschrijving. Ik ben geen enkele rare afwijking tegengekomen. Hoewel de kit niet veel onderdelen kent, zijn ze wel gedetailleerd, er is geen flash en het past prima. Ook is er een setje PE meegeleverd voor de belangrijkste zaken. Van de friulmodel tracks heb ik 1 kant gereed (...ik heb er wat teveel aan gemaakt, nu uitzoeken hoe ik ze eraf kan halen!), de andere kant moet nog. Al met al schiet het heel erg op, geen lastige kit.

De zaken waar ik wat anders gedaan heb:
- Mr Surfacer putty aangebracht met een kwast op de uitlaat. Tijdens het drogen met de kwast wat op gestippeld om een beetje een verroeste structuur te krijgen
- De bouten op het PE waren nogal mager (bijna niet te zien). Met een punch en die extra bouwen gemaakt en aangebracht
- Handle vervangen van PE door een stukje koperdraad (beter...aangezien rond, en PE is plat en te iel).Op naar de volgende update, dan hopelijk helemaal klaar voor de primer.

Gr,

Jurrie
Jurrie
_VISITCOMMUNITY
Drenthe, Netherlands
Lid geworden: April 09, 2004
Netwerk posts: 3,718 Berichten
KitMaker BENELUX: 3,644 Berichten
Verzonden: maandag, januari 04, 2016 - 10:44 PM UTC
Afronding bouw en primer
De Toldi is afgerond en in de Vallejo Grey Surface Primer gezet. Ietwat lastig goedje om aan te brengen, ik mix het met Vallejo Thinner, Vallejo Flow Improver en een klein beetje Satin Varnish.
Ik moet nog 1 track kant bouwen btw

Gr,

Jurrie