inloggen   |    registreer
Evolution Miniatures [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
135
SS Officer
Evolution Miniatures figuren
 • move

door: Koen Verbruggen [ KOENELE ]

Inleiding


Het is opmerkelijk om te zien hoe de laatste jaren Russische producenten steeds meer zeer kwalitatieve producten op de markt brengen. Vooral op het vlak van figuren is deze evolutie duidelijk te zien. Niet enkel de poses en het sculpteerwerk op zich zijn topklasse, ook de casting, of kwaliteit van het afgieten, is van het hoogste niveau. Een van die enorm getalenteerde Russische artiesten, die trouwens ook een actief lid is op het figurenforum Historicus Forma, is Sergey Traviansky (Menelay).
Hij vatte het idee op om eigen figuren te gaan afgieten en op de markt te gooien. Een idee waar wij modelbouwers alvast geen spijt van gaan krijgen. De naam van zijn hiervoor opgerichte firma is Evolution Miniatures. Ondanks dit bedrijfje nog niet al te lang bezig is, beschikt het toch al over een indrukwekkend gamma aan figuren op schaal 1:35. Het betreft zowel Duitse als Russische figuren uit de Tweede Wereldoorlog alsook moderne Russische infanterie. Voorlopig zijn al deze figuren gegoten in giethars. Echter in de toekomst, zo heeft het bedrijf aangekondigd, zal er ook gegoten worden in witmetaal en dat in meerdere schalen. Afwachten dus.

In deze review worden volgend figuur besproken:

EM-35005 German SS Officer: dit figuur is een Duitse officier tijdens Wereldoorlog Twee die in staande positie, gewapend met machinegeweer en verrekijker, het front in de gaten houdt.


Verpakking


Het figuur is zeer degelijk verpakt in een kartonnen doosje. In het doosje zit op zijn beurt een plastic zakje met daarin nogmaals twee plastic zakjes. Eentje voor het figuur, het andere voor de verschillende kleinere onderdeeltjes. Zeer netjes gedaan.

German SS Officer


Zoals reeds gezegd is het figuur gesculpteerd dooor Sergey Traviansky. Het figuur bestaat uit zes onderdelen gegoten uit lichtgrijs giethars. De kwaliteit van dit giethars is zeer goed. Geen enkel luchtbelletje is te bespeuren. Ook gietresten zijn er amper aanwezig. Hier en daar hangen er nog wat fijne restjes die zeer makkelijk te verwijderen zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de details van het figuur zeer scherp zijn gegoten. De blokjes waar de onderdelen aan vastzitten, zijn eveneens strategisch uitgedacht en dus makkelijk te verwijderen. Bij de kleinere onderdelen is er iets meer aandacht nodig maar blijft makkelijk werk.

Kort bespreek ik de zes onderdelen:

Hoofdonderdeel: romp en benen


Het hoofdonderdeel is het lichaam met benen en rechterarm. Er zijn reeds een aantal persoonlijke stukken uitrusting gegoten zoals het lederen holster voor zijn Luger P08 en het lederen tasje om kaarten in te bewaren. Deze moeten dus niet meer worden bijgeplakt. Het figuur draagt een typische waterdichte Duitse Parka met grote kap. De jas is gevoerd met schapenwol. Onder de jas draag hij de typische wollen broek model M1924 in combinatie met lederen winterbotinnen. Boven de jas draagt hij een officierenriem. Alle details, plooien, zakjes, ... zijn prachtig gegoten. Een kwaliteit die je elders bijna niet tegenkomt.

Hoofd


Het is belangrijk dat gezichtjes duidelijke gelaatsuitdrukkingen hebben. Dit is van belang bij het schilderwerk. Hoe mooier het gezicht is gesculpteerd, hoe makkelijker het schilderwerk achter verloopt. Dat is hier duidelijk het geval. Er is veel aandacht bestaat aan het gelaat met een prachtig resultaat als gevolg. De jukbeenderen en de wenkbrauwen zijn zeer nadrukkelijk uitgewerkt. Ook de snor is een mooi detail. Als helm draagt hij de M1942 Stahlhelm. Onder de helm draagt hij nog een warme wollen balaclava om zijn oren en nek te beschermen tegen de koude.

Linkerarm


Is afzonderlijk gegoten. De arm is zo gesculpteerd dat hij een verrekijker kan dragen. Mooi gesculpteerd, klein beetje kuiswerk.

Linker- en rechterhand


Beide handen zijn beschermd door dikke wollen handschoenen. In zijn rechterhand draagt hij een Russisch machinegeweer PPSh-41. Dit wapen is mooi gesculpteerd, doch heeft wat opkuiswerk nodig. In zijn linkerhand draagt de officier een Duitse verrekijker (10x50). Wederom hier en daar een restje giethars verwijderen.

Drinkfles


Deze is van het type M1931 met canvas beschermhoes. Wederom niet veel op aan te merken. Mooi werk.


Besluit

Dit figuur is zeer hoogstaand. Alle details zijn extreem mooi weergegeven. Het kan zowel in het wit, het feldgrijs of andere patronen geschilderd worden. Zeer sterke producten waar we nog veel van gaan horen!
SAMENVATTING
Pluspunten: Kwaliteit van details. Zeer kwaliteitsvol giethars.
Minpunten: Hier en daar wat restjes giethars die echter makkelijk zijn weg te werken.
Eindoordeel: Evolution Miniatures lijkt nu al een geduchte concurrent op de markt der kwaliteitsfiguren. Dit is een prachtig figuur met mooie pose en details.
Waardering
90%
  Schaal: 1:35
  Datum Review: Sep 11, 2009
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Germany
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 87.48%
  GEPRODUCEERD DOOR: 94.44%

Met dank aan Evolution Miniatures!
Ter beschikking gesteld door producent

Website producent  |  More Reviews  

Over Koen Verbruggen (koenele)
VAN: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM

Copyright 2020 door Koen Verbruggen [ KOENELE ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

Zeer hoog niveau, prachtig sculptwerk.
SEP 11, 2009 - 08:35 AM
Zeer mooi figuur, een sterke en mooie gezichtsexpressie. Kleine aanhechtingspunten van de onderdelen op de blokken, dit zal erg prettig werken. Ziet er goed uit! Jelger
SEP 12, 2009 - 12:26 AM
   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move