inloggen   |    registreer
LionRoar [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Build Review
135
Resin Anti Bumping Bar for LWS
Resin Anti-Bumping bar for WW2 German LWS
 • LE35087_001

door: Robert Blokker [ FAUST ]

Introductie.

Een van de grootste missers van Bronco in hun uitgave van de LWS is het feit dat de touwbumpers of leguaan en kabelaring niet aanwezig zijn in de kit. Elke foto van originele LWS-en in actie toont het voertuig met deze gewoven bumpers. Het is daarom ook een beetje een raadsel waarom Bronco ze er uit gelaten heeft. Gelukkig komt Lion Roar met een oplossing voor het probleem door een mooie set uit te brengen van deze leguaan en kabelaring om je Bronco LWS echt af te maken.

De Doos

Kit# LE 35087 komt in een zwarte doos met de maten 3 cm hoog, 20,5 cm breed en 12 cm diep en heeft best een fancy design erop geprint samen met het logo. Op de bovenkant vind je een sticker met daar op de inhoud van de doos zoals het er uiteindelijk op de Bronco kit komt te zitten. En verder uiteraard de nodige informatie zoals het kit#, de naam van de kit en voor welke kit de bumpers zijn ontworpen.
Bij het openen van de doos wordt je begroet door 6 creme witte resin onderdelen welke tezamen de leguaan en de kabelaring vormen. En een instructievel. Elk onderdeel heeft een nummer welke niet geheel verrassend de nummers1 tot en met 6 zijn. 1 is de leguaan en de overige 5 onderdelen vormen de kabelaring. Het nummer van elk onderdeel is meegegoten op het gietblok dat aan het uiteinde van elk onderdeel zit. Als je dat blok eraf geknipt heb mag je denken dat je het onderdeel niet meer kan identificeren maar ook hier heeft Lion Roar iets slims op gevonden. Op elk onderdeel zit aan de andere kant een klein lettertje gekrast. Dit is of een L of een R welke uiteraard staat voor Left of Right. Een andere manier om te herkennen waar welk onderdeel moet komen is het kijken naar de lussen die om de zoveel cm op de bumpers zijn bevestigd en waarmee de bumpers aan de romp van de LWS zitten. Sommige uiteinden hebben wel die lus en andere weer niet. Het onderdeel wat daar op aansluit heeft dan wel of niet een ring waarmee het hele verloop gewoon weer klopt met die lussen. Het gietwerk is van een hele hoge klasse en het detail van het geweven touw is ook erg goed gemaakt en verder zijn er geen luchtbellen te vinden.

Bouwproces.

Het bouwen is recht toe recht aan en verder totaal geen problemen. Snij, knip of zaag het gietblok eraf en schuur/vijl het kopse kantje mooi vlak. En lijm vervolgens de juiste onderdelen aan de juiste kant op elkaar. Dit is wel belangrijk dat je dit in de gaten houdt want elke lus van de kabelaring sluit aan op een van de blokjes op de rand van de LWS. Om de boel wat te verstevigen heb ik in alle onderdelen gaten geboord waarin ik een klein metalen pennetje gelijmd heb met CA lijm. De bumpers zijn op zo’n manier ontworpen dat ze net onder de rand en net onder de blokjes aan de romp van de LWS hangen. Als je de bumpers hoger op de romp wil hebben dan moet je de rode gebieden in de foto’s voorzichtig schuren zodat ie meer ruimte heeft om hoger op de romp te passen. Aanbevolen is om steeds een beetje te schuren en het dan te testen en dit te herhalen net zo lang tot hij goed past.

Conclusie.

Een hele goede set van Lion Roar en een welkome toevoeging daar de bumper van de Bronco LWS gewoon niet aanwezig is. En een LWS is geen LWS als er geen bumper op zit. De set is ontworpen voor de Bronco kit en ik weet niet zeker of hij ook op de HobbyBoss kit gaat passen. Als ik het zo gezien heb is de Hobbyboss LWS 7 mm kleiner en is de neus minder spits. Alleen een vergelijking met de Hobbyboss kit kan dit uitwijzen. Maar dat terzijde. De kit is verder erg goed, Mooi gietwerk, goed detail en een goede manier om je Bronco LWS echt af te maken. Een aanbeveling voor elke Bronco LWS eigenaar.
SAMENVATTING
Pluspunten: Mooi gietwerk, geen luchtbellen, goed detail
Minpunten: Schuren als je de Leguaan en kabelaring hoger wil hebben
Eindoordeel: Mooie set en een welkome toevoeging om het gemis in de Bronco kit goed te maken.
Waardering
95%
  Schaal: 1:35
  Artikelnummer: LE35087
  Adviesprijs: komt nog
  Datum Review: Sep 16, 2008
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Germany
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 87.08%
  GEPRODUCEERD DOOR: 89.17%

Met dank aan LionRoar!
Ter beschikking gesteld door producent

Website producent  |  More Reviews  

Over Robert Blokker (FAUST)
VAN: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...

Copyright ©2021 door Robert Blokker [ FAUST ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
 • LE35087_002
 • LE35087_017
 • LE35087_003
 • LE35087_004
 • LE35087_005
 • LE35087_006
 • LE35087_007
 • LE35087_008
 • LE35087_009
 • LE35087_010
 • LE35087_011
 • LE35087_012
 • LE35087_013
 • LE35087_014
 • LE35087_015
 • LE35087_016