inloggen   |    registreer
Joefix Studios [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Build Review
135
Lange fijne bush.
Lange fijne bush.
  • gras_5

door: Nico Blomme [ BILL1 ]

Inleiding.

In hun zoektocht naar vegetatie voor een diorama al dan niet met natuurlijk produkten word de inspiratie en kennis van de dioramabouwer zwaar op de proef gesteld. Vaak onstaan er knappe dio's of ondergrondjes, een model omgeven door een weelderige plantengroei of een kit in de woestijn met enkele welgeplaatste dore planten. Soms bestaan die planten in het echt niet en zijn ze enkel ontstaan in het brein van de diobouwer.
Maar de dioramabouwers willen meer...én...realistischer materialen.
Enkele fabrikanten van deze producenten sprongen daar gretig op in, alsook het Belgische Joefix Studio's.
Met deze set heb ik lange fijne bush wat bewerkt zodat het op lang gras of struisgras gaat lijken. Dat kwam beter van pas in het vignettje. Een van de vele mogelijkheden met deze vegatie set.

Lang gras of struisgras.

Gewoon struisgras (Agrostis capillaris, synoniem: Agrostis tenuis) is een vaste plant uit de grassenfamilie (Poaceae). In het wild groeit gewoon struisgras niet alleen op vochtige plekken, maar ook in weilanden, in wegbermen en in het bos. Ook komt het voor op ietwat zure gronden van heide en veengebieden. Tijdens droogte blijft gewoon struisgras lang groen. Daarnaast is het één van de belangrijkste grassoorten voor gazons en is het zeer goed geschikt voor de greens van golfvelden.

De plant wordt 10-70 cm hoog, vormt een dichte zode en vormt soms korte bovengrondse uitlopers. De plant heeft lange ondergrondse uitlopers. De gladde stengels kunnen aan de onderste knopen wortels vormen. Gewoon struisgras bloeit begin tot half juni. De bloeiwijze is een pluim. De bruine pluimen van aren vallen in de weide goed op.

Het produkt.

Een aardige hoeveelheid per doos, waar je toch enkele ondergrondjes kunt mee voorzien van vegetatie.
Ook hebben deze producten een speciale behandeling gekregen om verkleuring en aanvallen van ongedierte te weerstaan. Het produkt heeft een beige en zandkleurige tint.
Deze Bush kun je ook gebruiken als jungle vegetatie of andere soorten grassen of als vegetatie in de woestijn mits de juiste kleuraanpassing.

De verpakking.

De Bush vegetatie worden in lange bosjes aan elkaar geleverd in een héél stevig rechthoekig en doorzichtig plastieken box.
Op de doos kleeft een etiket met de leveranciernaam en het product nummer # 118 #.

100 procent natuurlijk product.

Ook deze lange fijne bush van Joefix Studio's zijn een honderd procent natuurlijk product die toch dat tikkeltje meer geeft aan je diorama of ondergrond.

Verwerking.


Doordat de lange fijn bush wat te lang was voor mijn vignettje diende het eerst op de juiste lengte geknipt te worden.
Met een dodje verdunde houtlijm werd het op de juiste plaats op het ondergrondje gekleefd.
Na droging werden er verschillende kleurtinten over gespoten zodat het een op een grassoort leek die in de weide groeit.

Conclusie.

Dit product van het Belgische Joefix Studio's is een heel dankbaar item voor ons diorama en modelbouwer.
Het komt heel realistisch over en er zijn keuze mogelijkheden zat.
En kan in enkele schalenverdelingen gebruikt worden. Lang gras of kort gras, jungle vegetatie...of als takkenbasis voor een bladerdak...
SAMENVATTING
Pluspunten: Een heel veelzijdig produkt en makkelijk verwerkbaar. Voor verschillende landschap vormen bruikbaar.
Minpunten: Daarvoor moet ik ver zoeken...om toch eentje op te geven...het produkt heeft een eigenaardig geurtje, maar er valt mee te leven.
Eindoordeel: Een héél dankbaar en veelzijdig product die samen met andere producten van de leverancier tot mooie dio's kan leiden.
Waardering
90%
  Schaal: 1:35
  Artikelnummer: # 118 #
  Adviesprijs: 9,90€ btw exc.
  Datum Review: Aug 30, 2008
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Belgium
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 91.00%
  GEPRODUCEERD DOOR: 91.43%

Met dank aan Joefix Studios!
Ter beschikking gesteld door producent

Website producent  |  More Reviews  

Over Nico Blomme (bill1)
VAN: WEST-VLAADEREN, BELGIUM

Hello fellow modelling friends. It's about 10 years now that I building kits... but the last 3 years I love to build diorama's. That's a real passion now these days for me...so hard that I have starting with a blog for building diorama's. So feel free to visit my Diorama blog: http://thed...

Copyright ©2021 door Nico Blomme [ BILL1 ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
  • gras_1
  • gras_10
  • gras_2
  • gras_3
  • gras_4
  • gras_6
  • gras_7
  • gras_8