inloggen   |    registreer
Joefix Studios [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Build Review
135
Vegetatie
Natuurlijke vegetatie-producten van Joefix Studio's
 • IMGP8351

door: Koen Verbruggen [ KOENELE ]

Inleiding
Een voertuig krijgt zoveel meer uitstraling indien het geplaatst wordt op een gepast ondergrondje. Dat ondergrondje wordt echter pas realistisch met mooie en juiste vegetatie. Enerzijds bestaan hiervoor de kunstmatige producten zoals bijvoorbeeld photo-etched bladeren. Anderzijds kan je natuurlijke producten kopen die iets minder werk vereisen en minstens even goed zijn. Een van de fabrikanten van deze natuurlijke producten is het Belgische Joefix Studio’s dat wordt gerund door Joeri Michiels te Assebroek, België.

In deze review komen meerdere producten van Joefix Studio's aan bod die allen samen kunnen gebruikt worden:

#905: Zeeschuim (richtprijs: 10, 95 euro / 125gr.)
#108: Blaadjes in 8 herfstkleuren (richtprijs: 8 euro)
#113: Takken met blaadjes (richtprijs: 13,95 euro)
#114: Lang gras / riet (richtprijs: 8 euro)
De producten
Ik heb gekozen voor een gezamenlijke review van de hierboven vermelde producten. Een ondergrondje kan naar mijn mening pas echt de moeite zijn als er verschillende soorten planten in worden verwerkt. In dit review zal ik het zeeschuim en de takken met blaadjes gebruiken voor het struikgewas. Ook het voertuig waarvoor dit ondergrondje zal dienen, zal gecamoufleerd worden met deze takken.
Het lange gras / riet zal nog wat meer diversiteit brengen. De blaadjes zullen gebruikt worden om de oppervlakte wat meer kleur en leven te geven.
Al deze natuurlijke producten van Joefix Studio's hebben een speciale behandeling ondergaan ter voorkoming van problemen door verkleuring en ongedierten.
De producten kunnen tevens in meerdere schalen gebruikt worden.

#905: Zeeschuim (richtprijs: 125gr./10, 95 euro)

Een aardige hoeveelheid per doos waarmee je makkelijk meerdere ondergrondjes kan voorzien van vegetatie. Het zeeschuim heeft meerdere kleuren variërend van licht groen tot herfst-rood. Beide kleuren zijn te zien op het ondergrondje. Je kan het zeeschuim zo gebruiken of bijkleuren met de airbrush. In dit review zijn ze niet bijgekleurd. Om het realisme te verhogen is er wel gelet op het gebruik van meerdere (natuurlijke) kleuren.

#108: Blaadjes in 8 herfstkleuren (richtprijs: 8 euro)

Deze blaadjes zijn reeds gekleurd in acht verschillende herfstkleuren en zijn dus ideaal om zo te gebruiken. Men kan deze zowel gebruiken om bomen mee ‘aan te kleden’ als ook om te strooien onder de bomen, op voertuigen, etc.
De blaadjes zijn erg mooi gekleurd en zijn perfect om je diorama een warm herfstgevoel te geven.
De verpakking betreft een plastic zakje met snelsluiting. Handig om op te bergen!

#113: Takken met blaadjes (richtprijs: 13,95 euro)

Ook hier weer een aardige hoeveelheid per doos waardoor je meerdere ondergrondjes kunt mee voorzien van vegetatie.
Deze struikjes zijn al reeds voorzien van een donker groen kleurtje dat al kan dienen als een uitstekende basislaag.
De struiken worden in bosjes aan elkaar geleverd in een héél stevig rechthoekige en doorzichtige plastic box.

(Zie ook eens het review Donker groene struiken door Nico Blomme.)

#114: Lang gras / riet (richtprijs: 8 euro)

Dit product zit eveneens verpakt in een rechthoekige en doorzichtige plastic box. Het is niet zo een grote verpakking maar er zit best veel in. Dit natuurlijk product is gelig gekleurd maar kan zoals alle producten van Joefix steeds naar eigen wens worden bijgekleurd met airbrush of verf.
Verwerking
Eerst zijn de producten losjes op het ondergrondje neergelegd om te bepalen wat de mooiste compositie is. Dit is iets geheel naar de bouwer zijn eigen smaak. Wat daarbij wel te zeggen valt is dat het gerbuik van meerdere kleuren of meerdere tinten van eenzelfde kleur een mooier en realistischer resultaat geeft als wanneer je teveel een en dezelfde kleur gebruikt. Uiteraard kunnen de producten ook zelf nog geschilderd of bewerkt worden.
Nadat de compositie grofweg vast is komen te staan kan de vegetatie vast worden gezet.
In ons voorbeeld werden de struikjes eerst ‘geplant’ (met een beetje CA-lijm) waarna ik hier en daar met een iets donkerdere groene tint de struikjes wat heb gekleurd (licht verneveld met de airbrush).
De blaadjes zijn vastgelijmd met sterk verdunde houtlijm. Met een penseel wat van deze lijm aanbrengen op het blaadje waarna je dit met een pincetje kan ‘leggen’ waar je wil.

Conclusie
Dit zijn werkelijk de mooiste producten die ik al ben tegengekomen. Ik werk persoonlijk erg graag met dergelijke natuurproducten. Deze vegetatie-producten bieden veel en zijn bruikbaar in zowat elke diorama situatie. Het gamma van Joefix is ook vrij uitgebreid zodat er voor elk landschap wel iets te vinden is. Neem zeker een kijkje op de stite van Joefix Studio's!SAMENVATTING
Pluspunten: Zeer realistisch. Goede verhouding prijs/hoeveelheid.
Minpunten: Geen echte minpunten, het is een zeer dankbaar product!
Eindoordeel: Zeer realistisch product dat elke diorama-bouwer zal kunnen gebruiken.
  REALISME:95%
Waardering
90%
  Schaal: 1:35
  Aanverwante Link: Joefix Studio's
  Datum Review: Aug 18, 2008
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Belgium
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 87.48%
  GEPRODUCEERD DOOR: 91.43%

Met dank aan Joefix Studios!
Ter beschikking gesteld door producent

_PROVIDEDLINK  |  Website producent  |  More Reviews  

Over Koen Verbruggen (koenele)
VAN: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM

Copyright ©2020 door Koen Verbruggen [ KOENELE ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

mooie review. Hoe of waar kun je ze bestellen? Hun site heeft niet een bestel functie. Bij Mol of Minitair vind ik ze niet. En aangezien ik m`n grondplaat bijna klaar heb,... Alvast bedankt, Ghostkoi.
AUG 19, 2008 - 09:58 PM
minitair heeft het hele gamma hoor
AUG 19, 2008 - 10:35 PM
Ghostkoi; kijk eens op Joefix op Minitair
AUG 20, 2008 - 06:17 AM
thanks guys
AUG 20, 2008 - 08:34 AM
Goed dat dit eens gereviewed wordt! Je kan ook op de site van Joefix zelf bestellen, LINK Ik heb 1-2 jaar geleden wat besteld...ik vind het echt interessant spul omdat zij enkele natuurlijke producten hebben die anderen niet of nauwelijks hebben, terwijl je die echt vaak nodig hebt voor een leuke ondergrond. Een goeie aanrader dus. Ik heb een aantal producten gekocht, maar tot nu toe alleen nog maar de herfstblaadjes en resin paddestoelen (aanrader!!) gebruikt. Ik ga voor mn Burnt Sand campaign dio nog een plantje toevoegen op de ondergrond van Joefix! Greetz, Jurrie
AUG 23, 2008 - 09:09 AM
even een correctie, je kan NIET bestellen op de site van joefix, enkel info over de producten bekijken, bestellen moet bij de verdelers zoals mol plastic op minitair. groeten koen
AUG 23, 2008 - 01:36 PM
Idd, ik heb me vergist. Ik kon niet direct via de site bestellen. Ik heb hem direct gemaild, want je kan ook direct via hem bestellen (althans, dat was dus 1,5-2 jaar geleden wel zo)! Greetz, Jurrie
AUG 23, 2008 - 10:11 PM
   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
 • IMGP8350
 • IMGP8349
 • IMGP8347
 • IMGP8346
 • IMGP8341
 • IMGP8340
 • IMGP8332
 • IMGP8329
 • IMGP8327
 • IMGP8325