inloggen   |    registreer
Reality In Scale [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
135
Nederlandse Posters
Mixed Commercial and Political posters WW2 era The Netherlands
  • RIS35028_001

door: Robert Blokker [ FAUST ]

massacommunicatie

Vooral in het begin van de twintigste eeuw waren de middelen om nieuws of aankondigingen naar de menigte te krijgen beperkt. Niemand had nog TV, Vrijwel iedereen had radio. Voor Journaals in bewegend beeld kon je naar de bioscoop. Het probleem was echter dat in de oorlogsjaren iedereen op een bepaald moment zijn radio moest inleveren om zo het luisteren naar "illegale" verzetszenders tegen te gaan. Om dan je boodschap over te krijgen moest dus worden teruggevallen op een van de oudste methodes van reclame maken.... Namelijk het oude vertrouwde drukwerk. Of het nou om aankondigingen ging van concerten of cabaretvoorstellingen, Of fabrikanten die reclame wilden maken, of de staat (of huidige bezetter zo je wilt), posters brachten altijd de uitkomst om snel en in een groot gebied iets bekend te maken. Het was ook in de eerste helft van de 20ste eeuw een van de populairste manieren om reclame te maken.

De posters

Reality in scale heeft een zeer mooie set posters gemaakt. Het velletje posters is netjes verpakt in een ziploc bag. Het velletje meet 21 centimeters in de breedte en /-14,8 centimeter in de hoogte (een half A4) en is geprint op mooi dun papier.
Op dit vel staan 79 posters verdeelt in zoals de titel van de set al aangeeft Commerciele en Politieke posters. Van de 79 zijn er 40 commercieel en tonen een grote variatie. Er zitten posters tussen die bokswedstrijden aankondigen maar ook cabaret, Bedrijfssportdagen, resiadvertenties, en ook een grote variatie in reclames voor producten voor verzorging en consumpties. Verschillende soorten koffie, sterke dranken, koek, zeep zijn vertegenwoordigd.
De politieke helft van het vel posters telt 39 posters en toont propaganda posters en aankondigingen en proclamaties aan het volk.

conclusie

Het drukwerk is van een uitzonderlijk hoge kwaliteit en dat merk je echt, de titels en koppen op de posters en vaak grote delen van de kleinere tekst is gewoon te lezen. Daarnaast is ook de keuze om het op dun papier te doen. Het probleem met vele fabrikanten is dat de keuze voor dik stevig papier vaak resulteert in een poster die teruggerekend naar 1:1 de dikte heeft van een triplex plaat. Dat is bij Reality in Scale gelukkig niet het geval. Dit en de uitstekende en grote keuze die Reality in Scale je biedt maakt dat deze set uitstekend geschikt is om je diorama of vignette stevig op te fleuren. Want of het nou een kale muur is of bijvoorbeeld de peperbus in je diorama. Deze posters zorgen voor de extra kleur en de finishing touch in je werk.
SAMENVATTING
Pluspunten: Dun papier, goed scherpe print, mooie kleuren, grote variatie.
Minpunten: Geen... Al zou ik het gemis van tabaksreclame kunnen opnoemen.
Eindoordeel: Buitengewoon bruikbare en mooie set posters, zeer hoge kwaliteit. Bruikbaar voor een ieder die WW2 dio's of vignettes maken die zich afspelen in Nederland.
Waardering
99%
  Schaal: 1:35
  Artikelnummer: 35028
  Adviesprijs:  4,50
  Datum Review: Jul 13, 2008
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 87.08%
  GEPRODUCEERD DOOR: 92.35%

Met dank aan Reality In Scale!
Ter beschikking gesteld door producent

Website producent  |  More Reviews  

Over Robert Blokker (FAUST)
VAN: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...

Copyright 2021 door Robert Blokker [ FAUST ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

Schitterend gewoon, waar halen ze die poster dan toch. Ik dacht te weten dat deze toch zeker echt bestonden. Kan je dit dan gewoon verkleinen en uitbrengen of is dit persoonlijk bezit van iemand??? Mooie produkten wederom. Grt Nico
JUL 13, 2008 - 08:34 PM
Zeer bruikbaar, vooral ook die bekendmakingen etc; dat biedt mogelijkheden op diorama's en vignetjes!!!
JUL 20, 2008 - 11:08 PM
Het bedrijf verkoopt nog veel meer dingen,kleine dingen voor op een diorama zoals een put,die ouderwetse reclame zuilen,basissen voor diorama's en zelfs behang voor dio's!!
SEP 10, 2008 - 11:23 AM
   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
  • RIS35028_002
  • RIS35028_003
  • RIS35028_004
  • RIS35028_005