inloggen   |    registreer
Master Box Ltd. [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
135
Soviet Infantry in action
Eastern Front Series Soviet infantry in action 1941/42
 • MB3523_001

door: Robert Blokker [ FAUST ]

"Moeder rusland vooruit!!"

Op het moment dat de Russen van de grootste schrik bekomen waren toen duidelijk werd dat hun voormalig bondgenoot hele andere ideeen er op nahield wat een pact zou moeten betekenen, stelden ze alles in staat om zo krachtig mogelijk te kunnen terugslaan. De industrie draaide volle toeren en de mobilisatie was van ongekende omvang. Resulterend in een van de grootste legers ooit. De onbevreesde Russische soldaten trokken massaal ten strijde om de duitse bezetters uit het land te verdrijven. Dit kwam geregeld tot ontmoetingen waarbij de wapens paraat moesten worden gehouden. De set die behandelt wordt in deze review bevat 3 russische soldaten en een officier. Allemaal in actie.


De doos en inhoud

De figuren, 4 stuks in totaal, zitten in een doos van 25 centimeter breed, 3 centimeter hoog en 17,5 centimeter diep. De voorkant toont ook deze keer een schitterende tekening van de heer A. Karaschuck welke keer op keer weer indrukwekkend zijn. Buiten de schitterende boxart staat er uiteraard ook de nodige informatie op zoals de schaal en de titel van de set. De achterkant toont de bouwbeschrijving van de figuren in een 10 tal tekeningen en een tekening van de sprue met alle onderdeel nummers. Verder een staatje met daarin welke kleuren je nodig heb om de figuren te schilderen. De kleurnummers staan aangegeven in de meest populaire merken zoals Tamiya Vallejo en Humbrol. In de doos vindt men een sprue van beige/okergeel plastic netjes verpakt in een zakje dat aan een kant dichtgeplakt is. De gieting is in deze set ietsje minder en vertoont her en der aardig wat Flash. Rond sommige wapens maar ook rond lichaamsdelen en andere fijnere details en uiteraard de seamline waar de mallen op elkaar hebben gezeten. Beetje schrapen met een hobbymes zou genoeg moeten zijn om al deze problemen te verhelpen.

De figuren

De 4 figuren, gesculpt door A gagarin, bestaan bij elkaar uit 60 onderdelen De meeste zijn nodig voor de figuren maar in deze set komt masterbox met een verrassing. Waar ze in de eerste set met de duitse infanterie al zijn begonnen met die multipose figuren zetten ze dat in deze set door... De figuren vertegenwoordigen 3 standaard infanterie soldaten en een officier. Twee van de figuren hebben een keuze uit twee hoofdjes en een van die twee heeft zelfs keuze uit verschillende armen en verschillende wapens waarmee je hem een volledig andere pose kan geven. De figuren zijn opgebroken in een standaard volgorde die veelvuldig gehanteerd wordt in deze tijd. Benen los, torso los, armen los, hoofd en hoofddeksel los, etc. etc. Ik zal alle onderdelen hier behandelen.

- De benen en laarzen
De soldaten dragen allemaal hetzelfde type broek waarmee de russische infanterist gedurende de hele tweede wereldoorlog was uitgerust. twee soldaten en de officier hebben de broek in de laarsen gestopt en een infanterist draagt de beenwikkels. Plooien en vouwen in de broek zijn perfect en corresponderen ook zeer goed naar de stand van het been. De laarzen zijn ook mooi gesculpt en vouwen en plooien ook precies op de plek waar dat hoort.

- De Torso's
De uniform jassen zijn van het type waarmee elke infanterist uitgerust was tijdens de tweede wereldoorlog en is ook op alle punten goed. Plooien detail is mooi en de riemen en dergelijke zaken ogen ook allemaal correct.

- De Hoofden
Alle figuren hebben wederom apart gesculpte hoofdjes. en allemaal hebben ze een eigen karakter. Verbeten, kwaad, het zit er allemaal in. De extra hoofdjes geen uitzondering hier. Detail is erg mooi.. En heel dynamisch en met wat verf erop zou dit helemaal goed moeten komen.

- De armen.
Armen hier weinig problemen. Mooi plooiwerk op de plekken waar je het verwacht. Het enige waar ik hier tegenaan liep was wat flash tussen de vingers van sommige handen. Beetje voorzichtig schuurwerk en wat schraapwerk met een hobbymes en dat zou zonder al te veel problemen opgelost moeten kunnen worden. Zoals eerder verteld heeft masterbox er extra armen in de set gedaan waarmee met wat slim combineren met armen en hoofdjes je een compleet nieuw figuur kan maken met een andere pose.

- De helmen/hoofddeksels.
In totaal vind je in de set 6 hoofdjes 3 helmen ook van het standaard russische type. De officier heeft een officierspet op en de twee extra hoofdjes dragen beiden een pilotka. Allemaal mooi gesculpt en fijn van detail.

- De rest, persoonlijke spulletjes, wapens
De uitrusting van de heren verschilt onderling een beetje. op de officier na hebben ze allemaal de Rugzak, en de broodzak, Twee hebben er een veldfles, twee hebben er een patroontas voor Mosin Nagant geweer met lange bajonet die op de correcte manier op het geweer gemonteerd zit. Twee hebben er een pioniersschep. De officier moet zich behelpen met een kaartentas, een patroon tas voor zijn PPSH machinepistool. Verder zit er in de kit voor alle wapens magazijnen en zitten er nog twee wapens in waarvan de een een Degtyarev licht machinegweer is en de andere daar heb ik geen idee van, En twee PPSH's

Conclusie

Masterbox zet hier huin lijn door van veelzijdige en bruikbare sets. Wederom ook in Russisch uniform zijn de poses indrukwekkend en hebben de karakters en de poses van de figuren de uitbeelding van pure actie en vechten tot de laatste man.
SAMENVATTING
Pluspunten: Mooie poses, goed onderwerp , mooi sculptwerk
Minpunten: Best wel wat Flash maar goed te verhelpen
Eindoordeel: Mooie veelzijdige, bruikbare set. In combinatie met MA3522 geheid het recept voor een energieke en dynamische scene
Waardering
87%
  Schaal: 1:35
  Artikelnummer: MA5523
  Adviesprijs:  6,95
  Datum Review: Jun 26, 2008
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Russia
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 87.08%
  GEPRODUCEERD DOOR: 84.05%

Met dank aan Master Box Ltd.!
Ter beschikking gesteld door producent

Website producent  |  More Reviews  

Foto's
Click image to enlarge
 • MB3523_021
 • MB3523_022
 • MB3523_023
 • MB3523_024
 • MB3523_025
Over Robert Blokker (FAUST)
VAN: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...

Copyright 2021 door Robert Blokker [ FAUST ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
 • MB3523_002
 • MB3523_003
 • MB3523_004
 • MB3523_005
 • MB3523_006
 • MB3523_007
 • MB3523_008
 • MB3523_009
 • MB3523_010
 • MB3523_011
 • MB3523_012
 • MB3523_013
 • MB3523_014
 • MB3523_015
 • MB3523_016
 • MB3523_017
 • MB3523_018
 • MB3523_019
 • MB3523_020