inloggen   |    registreer
Master Box Ltd. [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
135
German infantry in action
Eastern Front series 01 German infantry in action
 • MB3522_001

door: Robert Blokker [ FAUST ]

"schieten als je het wit van hun ogen ziet!"

Hoewel het slagveld ten tijde van de tweede wereldoorlog al veelvuldig werd uitgevochten via luchtondersteuning, tanks en artillerie kwamen de strijdende partijen toch regelmatig bij elkaar in de buurt. Vooral in stadsomgevingen waar de tanks te weinig ruimte hadden om goed te functioneren en waar de artillerie de doelen niet goed kon zien. Daarnaast biedt de stad ook een perfect gebied voor de vijand om zich goed te verschansen en dan zit er niks anders op dan van huis tot huis te gaan. En de kans dat je dan je tegenstander tegen het lijf loopt is erg groot. In de industrie steden van Rusland kwam het geregeld tot een handgemeen. En dat is exact waar deze eerste set uit een serie van 3 om draait. En in deze set wordt er gefocust op de Duitse zijde.

De doos en inhoud

De figuren, 4 stuks in totaal, zitten in een doos van 25 centimeter breed, 3 centimeter hoog en 17,5 centimeter diep. De voorkant toont een schitterende tekening van de heer A. Karaschuck welke keer op keer weer indrukwekkend zijn. Buiten de schitterende boxart staat er uiteraard ook de nodige informatie op zoals de schaal en de titel van de set. De achterkant toont de bouwbeschrijving van de figuren in een 7 tal tekeningen en een tekening van de sprue met alle onderdeel nummers. Verder een staatje met daarin welke kleuren je nodig heb om de figuren te schilderen. De kleurnummers staan aangegeven in de meest populaire merken zoals Tamiya Vallejo en Humbrol. In de doos vindt men een sprue van beige/okergeel plastic netjes verpakt in een zakje dat aan een kant dichtgeplakt is. De gieting is zeer netjes en vertoont heel weinig Flash. Alleen een beetje rond sommige wapens en uiteraard de seamline waar de mallen op elkaar hebben gezeten. Beetje schrapen met een hobbymes zou genoeg moeten zijn om dit te verhelpen.

De figuren

De 4 figuren, gesculpt door A gagarin, bestaan bij elkaar uit 52 onderdelen en alle onderdelen op 1 na worden gebruikt. Hierover later meer. De figuren vertegenwoordigen 3 standaard infanterie soldaten en een pelotonscommandant. De figuren zijn opgebroken in een standaard volgorde die veelvuldig gehanteerd wordt in deze tijd. Benen los, torso los, armen los, hoofd en hoofddeksel los, etc. etc. Ik zal alle onderdelen hier behandelen.

- De benen en laarzen
3 van de 4 soldaten heeft zijn broek in zijn laarzen zitten en 1 niet. De vouwen en plooien in de broeken zijn allemaal mooi gedaan en vertegenwoordigen ook allemaal de standen die de benen hebben. Hetzelfde verhaal geldt eigenlijk voor de laarzen die ook alle plooien en vouwen op de juiste plaats hebben.

- De Torso's
De uniform jassen zijn van het type M40 en hebben de zakken allemaal op de correcte plek zitten. Plooiendetail is mooi en op de pelotons commandant na dragen alle figuren de Y straps die vrijwel alle soldaten in het Duitse leger uitgereikt kregen. Ik heb hier verder totaal geen dingen gevonden die niet goed of niet correct zouden zijn.

- De Hoofden
Alle figuren hebben hun eigen grimas en daarmee ook hun eigen karakter. Het detail mag hier misschien soms wat soft maar met wat creatief schilderwerk zou hier best een heel goed resultaat uit te halen moeten zijn.

- De armen.
Ook hier alleen maar goede woorden. De plooien in de kleding vertegenwoordigen exact de stand van de armen. De handen zijn mooi gesculpt. Niet te groot maar precies goed. Zoals ik al eerder meldde alle onderdelen op 1 na worden allemaal gebruikt voor de figuren. De trick zit hem hier in het feit dat Masterbox slim gedaan heeft en een soort multipose hebben gecreeerd. De linker arm van de officier die met zijn luger schiet is uitwisselbaar. En dus heb je keuze uit twee poses linkerarm voor de beste man.

- De helmen.
Alle 4 de figuren dragen een helm. Ook hier weer gewoon de standaard issue die de soldaten van het Duitse leger kregen. Hier ben ik eigenlijk het enige probleem tegengekomen. In 3 van de 4 helmen in mijn set zit een lichte sinkmark. Uiteraard is dit simpel te verhelpen met wat putty dus een heel groot probleem is het niet maar het zit er wel.

- De rest, persoonlijke spulletjes, wapens
Alle figuren op de officier na hebben standaard uitrusting, Broodzak, Gasmaskerbus, en veldfles, De officier moet het stellen met alleen de holster van zijn luger en een verrekijker. Het mooie van de broodzakken is dat er werkelijk geen een gelijk is en dat ze allemaal apart gesculpt zijn. Maar ook dat ze aan de achterkant dusdanig aangepast/gemaakt zijn dat ze mooi aansluiten op de achterkant van de M40 uniformjas waardoor het lijkt of er echt gewicht in de broodzak zit.
Daarnaast heeft elke soldaat zaken bij zich die bij zijn wapen horen, Twee dragen de Kar98 en hebben derhalve dus ook beiden de 6 patroontasjes die bij dit wapen horen. De andere soldaat heeft een MP40 en draagt dus ook de bijbehorende patroontassen. Ook hier totaal geen problemen kunnen vinden.

Conclusie

Masterbox heeft hier een hele mooie veelzijdige set gemaakt die zich leent voor hele realistische actiescenes. Of het nou om overhaast terugtrekken gaat of echt hand tot hand gevechten, de poses en de uitstraling zijn van het kaliber dat niks anders uitbeeldt dan die van de dood of de gladiolen. En daarin is Masterbox geheel geslaagd. De deukjes in de helmen doen daar geen afbreuk aan.
SAMENVATTING
Pluspunten: Zeer origineel onderwerp, mooie poses, goed sculptwerk,
Minpunten: de sinkmarks in de helmen.
Eindoordeel: Mooie veelzijdige en dynamische set figuren.
Waardering
90%
  Schaal: 1:35
  Artikelnummer: MB3522
  Adviesprijs: 6,95
  Datum Review: Jun 26, 2008
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Germany
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 87.08%
  GEPRODUCEERD DOOR: 84.05%

Met dank aan Master Box Ltd.!
Ter beschikking gesteld door producent

Website producent  |  More Reviews  

Over Robert Blokker (FAUST)
VAN: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...

Copyright 2021 door Robert Blokker [ FAUST ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
 • MB3522_002
 • MB3522_003
 • MB3522_004
 • MB3522_005
 • MB3522_006
 • MB3522_007
 • MB3522_008
 • MB3522_009
 • MB3522_010
 • MB3522_011
 • MB3522_012
 • MB3522_013
 • MB3522_014
 • MB3522_015
 • MB3522_016
 • MB3522_017