inloggen   |    registreer
Italeri [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
135
Demag met Pak 38

door: Robert Blokker [ FAUST ]

Robert Blokker nam de tijd om deze review te schrijven over de Demag met de PAK 38. Nieuwsgierig wat er onder de deksel van deze doos zit ?

In de doos zitten 5 donkergrijze ramen met daarin de onderdelen voor het voertuig, de Decals (plakkertjes) voor 3 verschillende voertuigen allemaal Rusland en de bouwbeschrijving.

 

Historie
Eerst even een stukje historie over de Demag. Dit is direct overgenomen uit de bouwbeschrijving van de kit.

De 1-ton Demag werd gedurende de Tweede Wereldoorlog door het Duitse leger op alle fronten gebruikt. Door zijn uitstekende terreineigenschappen en solide ontwerp werden er in de loop der tijd een groot aantal verschillende versies met diverse soorten geschut van gebouwd.

Deze versie heeft een PAK 38 50MM kanon aan boord en was een van de eerste die gebruikt werd aan het oostfront. Het motor en bestuurders compartiment zijn beschermd met gepantserde platen. Deze waren meestal veld conversies.

 

In de doos : Het Voertuig
In de doos zitten 5 donkergrijze ramen met daarin de onderdelen voor het voertuig, de Decals (plakkertjes) voor 3 verschillende voertuigen allemaal Rusland en de bouwbeschrijving.

Het grote raam met de letter "A" bevat onder andere het chassis, het voorste gedeelte met de spatborden, Stoelen, de binnenkant van het chauffeursgedeelte met de transmissie erop gegoten, Vloerplaat van het gedeelte waar het kanon op staat, Het dashboard, De zijplaten waar de roadwielen op komen de bevestigingen hiervoor zijn al ingegoten, Koplampen etc.

 • Aantal onderdelen :67 (fig. 1)
 • Het tweede grote raam voor het voertuig is genaamd "C" en deze bevat alle roadwielen, tracks, aandrijfwielen, etc.
 • Aantal onderdelen: 70 (fig.2)

 • Het derde raam voor het voertuig is genaamd "D" en bevat allemaal zaken om het voertuig aan te kleden: jerrycans, helmen, gereedschap, gasmaskerhouders, een emmer, de gepantserde motorkap, radiateurbescherming (gepantserd), het reserve wiel en het opgevouwen canvas dak.
 • Aantal onderdelen 90 (fig.3) •  

  In de doos : Het Kanon
  Het eerste raampje voor het kanon is genaamd "A" op het instructievel, maar niet op het gietraam. Het raam is echter niet te missen en aan de hand van het instructie vel is daar zeker zonder problemen uit te komen. Dit raam bevat het binnenschild, de elevatie-inrichting, de wielen om de stand van het kanon te verstellen en het kanon in op te hangen.

 • Aantal onderdelen: 20 (fig.4)


 • Het tweede en laatste raam voor het kanon en tevens voor de kit, is genaamd "B". Wederom heet deze "B" op het instructievel maar niet op het gietraam. Het bevat het buitenschild, de loop, de slee waar de loop op ligt en het mechanisme die de terugslag opvangt, twee types munitie (afgeschoten en “scherp”) en een munitiekist.
 • Aantal onderdelen: 28 (fig.5)
 • Het instructievel is buitengewoon duidelijk en bevat onder andere de geschiedenis van het voertuig in 6 talen. De rest is gewoon de stappen volgen en op de laatste pagina staan drie opties om hem te schilderen. Allemaal Oostfrontversies, maar met behulp van een goed boek zal je vast op nog meer opties uitkomen. Laat hierbij alsjeblieft niet het velletje met decals de beperkende factor zijn. (fig.6)

   

  Conclusie
  Deze kit is erg goed gegoten en is vrijwel vrij van flash. Op het moment dat ik dit type, staat ie al voor de helft in elkaar en ik heb ook tot nu toe nog geen problemen gehad met niet passende delen. Out Of The Box is dit al een mooi model en zal het in menig collectie erg goed doen.

  Ik kan iedereen dit model aanraden.


  Groeten,

  Robert Blokker

  SAMENVATTING
  Waardering
  90%
    Schaal: 1:35
    Artikelnummer: 6383
    Adviesprijs: 17,95 Euro
    Aanverwante Link: Homepage Italeri
    Datum Review: Feb 15, 2004
    NATIONALITEIT ONDERWERP: Germany
  _AVERAGESCORES
    _USERAVG: 87.08%
    GEPRODUCEERD DOOR: 79.68%

  Over Robert Blokker (FAUST)
  VAN: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

  Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...

  Copyright ©2021 door Robert Blokker [ FAUST ]. Alle rechten voorbehouden


     

  Uw mening telt!