inloggen   |    registreer
RPM [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
135
OT-26 Flamethrower
REVIEW MIRAGE STUDIO 1/35 OT-26
  • OT26-boxart

door: Jurgen Schot [ JURRIE ]

Geschiedenis


De OT-26 tank is een variant van de wat bekendere Russische T-26 tank. De T-26 tank is gebruikt door de Russen in begin jaren ’30 tot en met het begin van de Tweede Wereldoorlog. De tank is ook door vele andere landen gebruikt en er zijn in totaal 12.000 T-26’s geproduceerd.
De T-26 tank is vooral bekend door de inzet in de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) en de onmacht van deze tank tegen het Duitse materiaal bleek bij de inval van Rusland door Duitsland, Barbarossa 1941.
De tank is gebaseerd op de Britse Vickers 6 ton tank. De OT-26, de vlammenwerper variant die in deze inbox review bekeken wordt, werd geïntroduceerd in 1938. Een aantal interessante afbeeldingen kan je vinden op de onderstaande link:
http://rkkaww2.armchairgeneral.com/galleries/T-26/OT-26.htm


Het Model


Het model is van de fabrikant Mirage Studio. Het blijkt dat Zevzda dezelfde tank ook heeft uitgebracht en na een Google Search blijkt dat deze wat bekender is. Misschien een idee om ze in de toekomst te vergelijken? Het ziet er wel in elk geval naar uit dat verschillende mallen zijn gebruikt.
Het model heeft 7 verschillende soorten sprues (en van de tracksprues zijn er 4), in het wit gegoten, een beetje een aparte kleur. De bouwbeschrijving is een “vodje” A4, aan beide zijden bedrukt. Alleen is alles in het Pools, zodat ik het niet kan lezen. Dit blijkt af en toe nodig, want er moet hier en daar wat weggehaald worden (volgens mij), maar helemaal zeker weet ik dit nog niet omdat ik het niet kan lezen. Dat ga ik dus nog uitzoeken. Verder ook wel apart: er zijn geen decals meegeleverd!


Onderdelen: detaillering, flash etc


De detaillering verschilt nogal in de kit. Bij sommige onderdelen zijn er mooie panellines, bij andere niet, daar zijn opliggende lijnen te vinden. De sprockets zijn van de buitenkant wel aardig gedetailleerd, maar de binnenkanten zijn wat versimpeld. De loopwielen zijn ook heel erg versimpeld. Bij deze tank zijn losse tracklinks meegeleverd, deze zien er zeer goed uit zonder flash en mooi detail. Dat valt niet te zeggen van de rest van de tank, hier is nog redelijk wat flash te vinden die verwijderd moet worden.
De detaillering kan slechter, maar helemaal geweldig is het nu ook weer niet.


Bouw


Hoewel dit een inbox review is, was ik toch al begonnen aan de bouw en ik kan alvast het volgende zeggen: van de nummering klopt helemaal niets. Op de sprues staan nummers, maar dit zijn niet de goede. In de handleiding is een plaatje te vinden van de sprues waar de juiste onderdeelnummers bij staan. Niet echt handig dus! Tot nu toe gaat het allemaal nog wel aardig, maar ik vraag me af hoe het straks met de pasvorm zit. Hierover later meer!

_ADDITIONALIMG.

SAMENVATTING
Pluspunten: Leuk, niet veel voorkomend model. Met losse tracklinks!
Minpunten: Detaillering niet van deze tijd, summiere handleiding en in het Pools, geen decals, flash
Eindoordeel: Alleen kopen als je het (net zoals mij) leuk vind om aparte onderwerpen te bouwen. Verder kan je nog kijken naar de Zvezda kit, ik weet niet hoe de Zvezda kit zich tot deze verhoudt.
Waardering
45%
  Schaal: 1:35
  Artikelnummer: 350010
  Datum Review: Feb 28, 2008
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Russia
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 81.77%
  GEPRODUCEERD DOOR: 67.57%

Over Jurgen Schot (Jurrie)
VAN: DRENTHE, NETHERLANDS

Hello guys, I'm Jurrie, already modeling for some 15 years. Still going strong hehe, you can find my latest work on one of the On-Display pages or forums of the Benelux section. I usually build 1/35 WW2 armor and 1/48 WW2 aircraft. Greetz, Jurrie

Copyright ©2020 door Jurgen Schot [ JURRIE ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

Bedankt voor deze leuke inbox-review Jurgen. Is inderdaad een apart bakkie. Die exoten zijn erg leuk om te doen, mits je er inderdaad van houdt, en ik ben erg benieuwd naar je ervaringen hiermee en uiteraard je eindresultaat! Mirage Studio heeft later nooit meer iets van zich laten horen en is vermoedelijk omgedoopt tot RPM (het RPM logo was al aanwezig op de doos). In ieder geval niet te verwarren met Mirage Hobby, want da;s toch een andere firma. Kortom; ook de bouwdoos zelf is een 'apart bakkie' ;-) BTW: Onnodig te zeggen dat Nico hiermee zijn opleiding 'recenties plaatsen' met goed gevolg heeft afgesloten
FEB 28, 2008 - 08:51 AM
ik ben al aan het bidden, na 3 delen te hebben getest fit ben ik ermee gestopt met een 7cp , en ben er eentje beginnen scratchen (afwerking nog in de wachtzaal héhé ) de ophanging alleen al vergt meer scratch dan origineel delen, veel sterkte aan J Pit
FEB 28, 2008 - 09:39 AM
Bedankt voor het toevoegen! Ik ben inmiddels al redelijk aan het bouwen, alleen de kit is echt dramatisch zoals al genoemd wordt. Hij is gebaseerd op de T-26 en om een OT-26 te krijgen moet je gewoon de helft wegsnijden, plamuren etc etc. Te raar voor woorden. Maar ik ga er wat van bakken, zal als ik het een en ander geschuurd heb wat neerzetten Greetz, Jurrie PS: Voor bij de loop moet ook een rubberachtige slang komen (zie plaatje voorkant van de doos)..iemand een idee waarvan ik dit makkelijk kan maken? Draad = te dun en een metaaldraadje hangt misschien niet realistisch door enz...
MRT 01, 2008 - 09:31 AM
Ik zou het toch met een koperdraadje proberen. Dit kan je ook mooi in doorgezakte positie buigen lijkt me.
MRT 01, 2008 - 11:26 AM
   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
  • OT26-drawing
  • OT26-01
  • OT26-02
  • OT26-03
  • OT26-05
  • OT26-04
  • OT26-06