inloggen   |    registreer
Italeri [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
135
Medium 3t. Truck - Coal Engine
Italeri 6457 Medium 3t. Truck – Coal Engine
  • Italeri 6457 Medium 3 t. Truck - Coal Engine

door: Paul Sonnemans [ 007 ]

Italeri heeft al eens eerder (ik geloof zelfs voor het eerst in de jaren '70) de Opel Blitz 3 t S. (houten cabine) uitgebracht en onlangs ook weer her-uitgebracht onder nummer 6386.
Revell bracht in de jaren '90 onder nummer 03011 de Mercedes L-701 wat in feite exact dezelfde kit was als de Italeri versie. Wie referentiefoto’s er bij pakt zal ook zien dat dit type Opel en Mercedes trucks dan ook vrijwel gelijk aan elkaar waren. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat Italeri deze bouwdoos uiteindelijk als “Medium 3 ton. Truck –Coal Engine” heeft gedoopt hoewel de kit in eerste instantie als Opel Blitz 3t S. was aangekondigd. Het zal dan ook geen verassing zijn dat ook de coal engine versie niet meer als dezelfde kit is, maar dan met, jawel, een kolenverbrandingsinstallatie. Deze installaties werden overigens toegepast als brandstof alternatief aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in verband brandstofschaarste.
Naast het gebruik van kolen waren er ook varianten voor het gebruik van hout en gas.

Aangezien de Revell bouwdoos zich in mijn voorraad bevond was het leuk deze eens langs Italeri’s nieuwste uitgave te leggen.Een snelle vergelijking tussen de gietramen van deze twee kits laat dan zien waar het verschil zit. De twee figuren met toebehoren (zie foto met zwart gietraam) welke een kwart van één van de gietramen van de originele kit beslaan, hebben plaats gemaakt voor de nieuwe onderdelen van de kolen installatie. De rest van de kit is exact hetzelfde en dat is zeker geen slecht iets aangezien het ondanks zijn leeftijd verder een prima bouwdoos is. De onderdelen zijn van goede kwaliteit en zullen geen grote problemen veroorzaken. Hier en daar wat flash maar verder ziet het er goed uit.

Inhoud van de doos:
De bouwdoos bestaat uit 2 grote gietramen met een 150 tal plastic onderdelen. In een apart zakje zit een derde gietraampje met de ramen uit doorzichtig plastic. Tevens bevind zich in het zakje een buigbaar vinyl slangetje en een setje decals voor diverse uitvoeringen:
- Unknown unit Italy 1945
- s.Avt.abt. (mot) 764 Bologna Italy 1945
- Wehrmacht 1944
- Reichsarbeitdienst 1944
- Organisation Todt 1944
- Polizei 1944

De handleiding is uitgebreid en geeft duidelijke montage tekeningen en voorbeelden voor de diverse uitvoeringen (in zwart-wit). Minpuntje is wel dat de nummers niet op de gietstukken zelf vermeld staan. Een overzichtje van de onderdelen staat wel in de handleiding maar mijn voorkeur gaat toch uit naar nummers op het gietraam zelf. Overigens wordt ook in de bouwbeschrijving niet duidelijk of het nu de Opel of de Mercedes variant betreft; er wordt alleen een korte beschrijving gegeven over medium trucks in het algemeen.

Tenslotte bevind zich nog een setje met standaard “rubber” banden voorzien van een vereenvoudigd profiel in de doos. Persoonlijk ben ik daar nooit zo weg van. De wielen voldoen maar beter gedetailleerde wielen (aftermarket) zijn aan te raden.
SAMENVATTING
Pluspunten: nette kit, uitgebreide decalset
Minpunten: wielen
Eindoordeel: Een mooie kit van een markant voertuig. Absoluut de moeite waard!
Waardering
95%
  Schaal: 1:35
  Artikelnummer: 6457
  Adviesprijs: 18,95
  Datum Review: Oct 02, 2007
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Germany
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 76.47%
  GEPRODUCEERD DOOR: 79.68%

Over Paul Sonnemans (007)

Copyright ©2021 door Paul Sonnemans [ 007 ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

Paul dit vind ik een zeer nuttige review. Erg duidelijk, en alle plussen en minnen op zijn plaats. Mvg Manuelke
OKT 02, 2007 - 06:04 PM
merci paul!! koen
OKT 02, 2007 - 09:54 PM
Heb deze kit op KMK nog in mijn handen gehad. Maar daar ik twijfelde of het nu een Opel Blitz betrof of niet heb ik hem laten liggen. Dom dus Ga hem toch nog aanschaffen om bij de andere Blitzen te plaatsen. Bedankt voor de review. Erikssson.
OKT 02, 2007 - 09:59 PM
   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
  • Italeri 6457 Medium 3 t. Truck - Coal Engine
  • Italeri 6457 Medium 3 t. Truck - Coal Engine
  • Italeri 6457 Medium 3 t. Truck - Coal Engine
  • Italeri 6457 Medium 3 t. Truck - Coal Engine
  • Italeri 6457 Medium 3 t. Truck - Coal Engine
  • Italeri 6457 Medium 3 t. Truck - Coal Engine
  • Italeri 6457 Medium 3 t. Truck - Coal Engine
  • Italeri 6457 Medium 3 t. Truck - Coal Engine