inloggen   |    registreer
 Modelbouw Algemeen
CAMPAIGNS
OPERATIE: Fire Down Below             
  OPERATIE:Fire Down Below
  CAMPAIGN LEADER:Stoottroeper
  SCHAAL:1:144 Aan 1:16
  STARTDATUM:October 1st, 2008
  EINDDATUM:April 30th, 2009
  EXTRA INFO/AFBEELDINGEN:Klik hier om weer te geven
Medaille
Bij het voltooien van deze Campaign wordt deze mooie medaille toegevoegd aan de pagina met uw uw profiel. Door het klikken op deze medaille kert u terig naar deze pagina.

Fire Down Below
This ribbon is awarded to those brave young men who fulfilled heir jobs under a hail of fire from high above or down below.

De achtergrond van de operatie
Sinds de ontdekking van de luchtvaart, werden luchtvaarttuigen militair gebruikt. Eerst ballonnen voor verkenning, later, na de uitvinding van het vliegtuig, ook offensief.
Vanaf het eerste begin was ook duidelijk dat de tegenstander dit voordeel ontnomen moest worden. Oorspronkelijk werd cavalarie ingezet om ballonnen aan te vallen, maar na de komst van het vliegtuig vertrouwde men meer en meer op luchtafweer.

De regels
Luchtafweer: alle nationaliteiten, vast, getrokken, gemechaniseerd, te paard, te water. Kanonnen en raketten mogen allebei.

Vliegtuigen: ballonnen, zeppelins, verkenningsvliegtuigen en helicopters, alle grondaanvalversies van jachtvliegtuigen en speciaal daarvoor ontworpen types (bv.: Stuka, Sturmovik, A-10), maar geen zware bommenwerpers.

Diorama's en vignettes, bv soldaat met stinger, zijn uiteraard toegestaan.

Het wedstrijd element
Geen, zolang het maar duidelijk is dat het met frontlinieluchtafweer of frontlinieaanval/verkenning te maken heeft. Uiteraard willen we de vorderingen wel volgen. We blijven een modelbouwsite nietwaar?

     
17
DEELNEMERS

Klik om hun Campaign info te zien.

007
bill1
FeldWebel_Ivan
John_B
John_O
jointhepit
Jurrie
koenele
markiede2
Martinnnn
MVisser
paratrooper
robby249
Sebastiaan
spaarndammer
Stoottroeper
zeeuwtje