inloggen   |    registreer
 Voertuigen
CAMPAIGNS
MISSIE: Light Armoured Vehicles, 100 years of history            
  MISSIE:Light Armoured Vehicles, 100 years of history
  CAMPAIGN LEADER:Maurice
  SCHAAL:1:144 Aan 1:24
  STARTDATUM:October 1st, 2008
  EINDDATUM:February 28th, 2009
  EXTRA INFO/AFBEELDINGEN:Klik hier om weer te geven
Medaille
Bij het voltooien van deze Campaign wordt deze mooie medaille toegevoegd aan de pagina met uw uw profiel. Door het klikken op deze medaille kert u terig naar deze pagina.

Light Armoured Vehicle Ribbon
een groen vlak met aan weerszijden een gouden band, met het silhouet van een pantservoertuig in het midden.

De achtergrond van de operatie
Het gaat in deze campagne om lichte pantservoertuigen. Je hebt de keuze uit tientallen, zoniet honderden voertuigen die in de loop van de geschiedenis zijn gebruikt. Je kunt kiezen uit vele soorten en maten; 4-wiel, 6-wiel, half wiel half rupsband of geheel rupsband.
Ze werden en worden overal ter wereld gebruikt voor een grote diversiteit aan rollen, zoals verkenning, observatie, vuurleiding, verbindingen, commandovoering, ambulance, APC, luchtdoelgeschut, lichte artillerie (mortier carrier) of als special forces platform.
Ze zijn snel, wendbaar, vaak amfibisch en licht genoeg om vanuit de lucht gedropt te worden. Hun enige nadeel is eigenlijk dat ze door hun formaat en gewicht slechts licht gepantserd zijn en alleen bescherming bieden tegen klein kaliber munitie.
Enkele voorbeelden zijn de diverse soorten Scoutcars uit WOII, de Universal Carriers, de Sd.Kfz.250, Sd.Kfz.222/3, maar ook de vele kleine tankettes (jaren 20-30), en moderne voertuigen als de Wiesel, Fennek, Scimitar, VBL, en de BRMD-2.

De regels
Eisen/beperkingen aan het te bouwen voertuig:
- het moet een bestaand voertuig zijn (geweest), dus geen science fiction, prototypes mogen wel
- het mag zowel een militair als civiel (geldtransport, oproerpolitie) voertuig zijn
- het moet een gepantserd voertuig betreffen, de standaard Landrover of Hummer kunnen dus niet, wel gepantserde uitvoeringen daarvan
- het maximale gewicht (exclusief bepakking) van het voertuig mag in werkelijkheid niet meer dan 10 ton (10.000 kilo) zijn, voertuigen als de LAV-25 Piranha, de YPR-765 en de M113 zijn dus uitgesloten
- diorama’s of vignettes mogen uiteraard, zolang het maar duidelijk is dat het om het voertuig draait.

Het wedstrijd element
Kies een voertuig, geef wat achtergrondinformatie over het voertuig voor de andere deelnemers (type, wanneer en waar en door wie gebruikt, gewicht, rol) en ga lekker bouwen.
Hou gedurende de loop van de campagne in je eigen campagnedraad (liefst met een paar foto’s) je collega’s op de hoogte van de voortgang en plaats van het eindresultaat minimaal 1 foto en maximaal 3, in het campagne fotoalbum.

Met het binnen de gestelde tijd afronden van je voertuig (of meerdere) win je een virtueel lintje.

     
14
DEELNEMERS

Klik om hun Campaign info te zien.

bill1
Diablo
heesch7
HILBERT
John_B
jointhepit
koenele
markiede2
Maurice
paratroeper
paratrooper
spaarndammer
Vanderboer
zeeuwtje