inloggen   |    registreer
 Modelbouw Algemeen
CAMPAIGNS
MISSIE: Burnt Sand            
  MISSIE:Burnt Sand
  CAMPAIGN LEADER:Martinnnn
  SCHAAL:1:76 Aan 1:16
  STARTDATUM:May 1st, 2008
  EINDDATUM:October 7th, 2008
  EXTRA INFO/AFBEELDINGEN:Klik hier om weer te geven
Medaille
Bij het voltooien van deze Campaign wordt deze mooie medaille toegevoegd aan de pagina met uw uw profiel. Door het klikken op deze medaille kert u terig naar deze pagina.

Burnt sand.
Inititialen van campagne op een woestijnkleurige achtergrond.

De achtergrond van de operatie
Zand, rotsen, palmbomen, kamelen, de "Desert Rats" en het DAK. Welkom in het Noord-Afrika van '40 - '43, de setting van de "Burnt Sand" campagne op Kitmaker Benelux!

De woestijnoorlog begon toen ItalŽ in Juni 1940 deel ging nemen aan de Tweede Wereldoorlog. Mussolini begon een campagne voor de verovering van de Balkan en Griekenland en wilde de Italiaanse koloniŽn in Noord-Afrika verder uitbereiden. Beide campagnes, hoewel niet erg succesvol, vormden een bedreiging voor de Britse belangen in het Midden-Oosten, met name de daar gelegen waardevolle olievelden.

Britse en Commonwealth troepen begonnen een tegenaanval en het Italiaanse leger In Noord-Afrika moesten snel de terugtocht inzetten. Op dit punt besluit Hitler een expeditiekorps, het DAK, naar het gebied te sturen om de Italianen te helpen en uiteraard om het Duitse rijk uit te breiden. Het DAK is aanvankelijk erg succesvol en weet de Britse/Commonwealth troepen tot Egypte terug te dringen.

Bij El Alamein keert echter het tij. De Britse, Nieuw-Zeelandse, Griekse en Zuid-Afrikaanse troepen weten het Duits/Italiaanse offensief te stoppen en zetten direct de achtervolging in. Kort daarna landen Amerikaanse troepen bij Frans-Marroko en AlgerijŽ tijdens operatie "Torch". De laatste gevechten vinden in 1943 plaats in TunesiŽ.

De regels
De campagne regels zijn als volgt:

- Tijdslijn: 1940 - 1943 (de oorlog in Noord-Afrika)
- Onderwerpen: Grondvoertuigen, figuren en vliegtuigen
- Schaal: 1/76 t/m 1/16

- Start campagne:[ 1 mei 2008
- Eind campagne: 1 oktober 2008
- Totale campagne tijd: 5 maanden

Belangrijk!
Bij elke inzending moet zonder verdere uitleg duidelijk zijn dat het om een voertuig (of figuur) gaat dat deel heeft genomen aan de woestijnoorlog van '40 - '43. Diorama's toegestaan maar niet verplicht. Ze geven natuurlijk wel een extra 'woestijngevoel' mee aan je model!

Veel plezier met deze campagne!
Het Kitmaker Benelux team

VOEG JE OPMERKINGEN TOE | START EEN NIEUW HOOFDSTUK