In the spotlight: Heico

In the spotlight: Heico1980


KMB. Vertel ons eens iets over je zelf, je privé situatie buiten het modelbouwgebeuren. Maw wie ben ik.

Ik ben Heico van der Heide, 33 jaar. Ik ben getrouwd en een heb een lieftallige dochter genaamd Shania en ik kom uit Drachten. Mijn overige hobby’s zijn voetbal, voornamelijk kijken dan. Ajax en Cambuur hebben mijn hart daar in. Lezen, Stephen King, religieuze Thrillers ( denk aan Dan Brown ) en militaire boeken; fictie of historisch. Ook vind ik de Formule 1 interessant ( al word het wel iets minder ) en ik ben een paar keer naar een race-weekend geweest. Spa Franchorchamps is dan toch wel een must see voor F-1 fans.KMB. Hoe kwam je in contact met onze leuke hobby en wanneer heb je voor het eerst de lijm en het hobbymes in de handen genomen.

Ook ik ben als kleine jongen begonnen met het in elkaar plakken van vliegtuigen en dan wat beschikbare verf er op kliederen en daarna aan het plafond hangen. Daarna ben ik in mijn puberjaren gestopt en op een gegeven moment werd gamen mijn grote hobby. Toen ik in 2008 een werkongeval kreeg waarbij ik een deel van mijn linker ringvinger verloor en daarna in een werkconflict met mijn baas terecht kwam werd het gamen me te veel en te druk. Zo ben ik begin januari 2009 de Intertoys binnengelopen en daar hadden ze toevallig een 1/144 kitje liggen die ik binnen no-time in elkaar had. Daarna weer terug, maar ze hadden niks meer, doorgestuurd naar Nils Ester in Oudega en daar ging een wereld voor me open. Alles ging eerst nog met de kwast maar toen ik van mijn verjaardagsgeld eind april van dat jaar een airbrush met compressor kocht werd het pas echt een serieuze hoby voor mij.

KMB. Heb je een vast onderwerp gekozen in de modelbouw en waarom.

Ik bouw van alles wel wat maar de laatste tijd is mijn voorkeur steeds meer uit gaan wijken naar IDF. Dit doordat we vorig jaar op een ander forum daar een groepsbouw voor hadden en hoe meer ik me vantevoren er in verdiepte hoe interessanter ik het begon te vinden en hoe meer ik hun vindingrijkheid ben gaan waarderen. Plus het feit hoe zo’n klein land zich al jaren beter en sterker weet te houden tegen grotere aantallen en pure haat vind ik bewonderenswaardig. Hoewel ik begonnen ben met vliegtuigen gaat de voorkeur nu wel uit naar grondvoertuigen. Al bouw ik nog wel eens een vliegtuig, deze moeten het liefst ook groot van formaat zijn. 1/32 is dus bij mij een favoriete schaal.

_ABOUTTHEAUTHOR

Over Heico van der Heide (heico1980)
VAN: FRIESLAND, NETHERLANDS


kommentaren

Met plezier gelezen !
MRT 23, 2014 - 12:43 AM
Absoluut met dave eens!
MRT 23, 2014 - 06:59 AM
So now we know. Leuk interview.
MRT 25, 2014 - 11:02 PM
Bedankt voor de reacties mannen. Leuk ook even KMB dat ik dit mocht doen, was wel leuk om eens je verhaal kwijt te kunnen
MRT 26, 2014 - 12:25 AM