inloggen   |    registreer

135
Simpel en snel een weg maken

Inleiding
Deze manier om een weg te maken is zeer goedkoop, snel en het resultaat mag er wezen. Ik ben toevallig op het idee gekomen omdat ik een goedkope manier zocht om een weg te maken. Een voorgefabriceerd stuk weg is voor mij te duur…van dat geld koop ik liever wat artillerie. Ik had nog een stukje styrofoam liggen en een schroevendraaier…

Benodigdheden:
- Schroevendraaier
- Styrofoam-plaat (hoe groter de plaat, hoe groter de baan)
- Verf

Maken van de baan
Snij een stuk plaat uit in de gewenste vorm. Neem dan een platte schroevendraaier en kras horizontale strepen in de styrofoam. Hoe willekeuriger hoe beter. Probeer de lijnen niet te mooi te doen. Leisteen heeft immers een zeer onregelmatige vorm. Als dat werkje gedaan is kerf je verticaal. Deel de lijnen in zodat je stenen krijgt. Kerf zeker niet te diep, dan zijn de voegen te diep. Kerf je per ongeluk toch te diep is dit nog wel altijd op te vullen met bijvoorbeeld zand.

Verven
Ik ben nog maar een beginner in het modelbouwen. Het vlekkeloos schilderen met perfecte weathering heb ik nog niet volledig onder de knie. Dit is hoe ik het gedaan heb:
- Zwarte grondlaag (ik heb muurverf gebruikt, een beetje aangelengd met water om de voegen zeker te vullen)
- Deze grondlaag zeker goed laten drogen.
- Als volgt heb ik de baan gedrybrusht in verschillende lagen, met steeds lichtere kleuren. Het spreekt vanzelf dat hier geen regel op staat. Je drybrusht naar eigen gevoel.
- Om de weg af te werken heb ik plaatselijk wat Tamiya XF-49 (khaki) gebruikt om een zeer lichtgroene tint op de leisteen te krijgen. Als laatste heb ik met Tamiya XF 64 (red brown) en XF-52 (flat earth) de rijsporen wat geaccentueerd.

Op deze manier van wegen maken heb je een goede basis waarop op 101 dingen kan toepassen. Bijvoorbeerd: stuk weg uitsnijden, afwerken met wat zand,… Je kan ook het motief van de stenen veranderen. Om een kasseibaan te krijgen: vierkante vormen kerven in plaats van rechthoekige.

Tip: Je kan, om de weg nog meer profiel te geven voorzichtig met een aansteker over de weg gaan (na het schilderen). Dit moet wel zeer voorzichtig gebeuren. Voor je het weet is de helft van je weg weggeschroeid. Indien dit echter voorzichtig gedaan wordt, is het resultaat er ook naar!

Ook een artikel aan Armorama toevoegen?

Voor de Nederlandse site zijn wij op zoek naar meer artikelen als deze! Wil je net als Koen een artikel op de voorpagina van Armorama? Dat kan! Heb je bijvoorbeeld...

- Ook een leuke manier om iets voor een diorama te maken?
- Een weatheringtechniek die je graag gebruikt?
- Een leuk project afgerond en heb je foto's tijdens de bouw genomen?

Neem dan contact op met Martinnnn of Jurjen! Op deze manier kunnen we op de Benelux site van elkaar leren en dat is waar het vooral om draait op Armorama!

Staff Armorama NL
  • road primed
    road primed
  • road painted
    road painted
  • road painted
    road painted

_ABOUTTHEAUTHOR

Over Koen Verbruggen (koenele)
VAN: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM


kommentaren

Hey Zou je hierover een kort artikel willen schrijven voor op de NL site? We zouden je zeer dankbaar zijn! Neem anders even contact op via PM of email (martinnoorloos@planet.nl) Martin
JAN 22, 2006 - 02:41 AM
nou, als je dat in 5 minuutjes kan doen, schrijf er dan alsjeblieft een artikel over ziet er goed uit hoor. gr. martijn
JAN 22, 2006 - 07:52 PM
artikel is vandaag geschreven... zal weldra wel op armorama komen!
JAN 22, 2006 - 08:09 PM
Hey Koen, Ziet er goed uit! Ben benieuwd naar je artikel!!! Groeten, Hans
JAN 22, 2006 - 11:14 PM
netjes koen, dat artikeltje gefeliciteerd! gr. martijn(die dit dus ECHT gaat proberen)
JAN 23, 2006 - 12:34 AM
Jij kan ook zo'n artikel inbrengen he Martijn! Neem dan contact op met mij of met Jurjen! Wij helpen je er wel verder mee! Koen, nogmaals bedankt voor het artikel! Martin
JAN 23, 2006 - 01:10 AM
hey koen ik ben ook vrij nieuw op armorama en ik vroeg mij af gebruik je een airbrush of gewoon kwastjes greetz ruben
JAN 24, 2006 - 09:46 PM
enkel kwasten
JAN 24, 2006 - 10:04 PM
oke bedankt dat wou ik ff weten greetz ruben
JAN 25, 2006 - 11:41 PM