inloggen   |    registreer

Modelbouwer van de maand Oktober.

Oktober 2009 || Hilbert Zuijdendorp


KMB. Vertel ons eens iets over je zelf, je privé situatie buiten het modelbouwgebeuren. Maw wie ben ik.

Hilbert Zuijdendorp is de naam. Ik ben 19 jaar oud en momenteel ben ik bezig om mijn opleiding administrateur af te ronden, waarna ik de HBO studie Facility Management ga volgen. Mijn verdere hobby is als enige muziek. Daar doe ik erg veel in. Zo speel ik elke donderdagavond in een harmonie orkest en ik speel regelmatig thuis op mijn drumstel.

KMB. Hoe kwam je in contact met onze leuke hobby en wanneer heb je voor het eerst de lijm en het hobbymes in de handen genomen.

Poeh, dat is voor mij eenn lastige vraag. Ik ben met de hobby in aanraking gekomen door Jurjen, mijn broer. Die is ermee begonnen en zo ben ik er vanzelf ingerold. Mijn eerste doos die ik me kan herrineren is een academy merkava (mk2 dacht ik) Eerst gretig in elkaar geplakt en vervolgens met een dikke laag verf erop gesmeerd. En zo was het modelbouwen begonnen. En zo gespaard voor wat leuke doosjes. En sinds mijn 16e echt serieus begonnen met goed gereedschap aanschaffen en wat nieuwe technieken te leren.

KMB. Heb je een vast onderwerp gekozen in de modelbouw en waarom.

Over het algemeen toch wel voertuigen. Maar soms maak ik ook wel eens uitstapjes naar iets anders. Bijvoorbeeld een U-boot... En in de toekomst staat er bij mij ook een vliegtuig te wachten. Het mooie van modelbouw vind ik dat je het zo gek kan maken als jezelf wilt. En gek is een leuk woord, want ik maak het ook zo gek mogelijk. Op bijna alle modellen zit wel een PE setje. Of ik probeer iets nieuws, simpelweg om te ontdekken of ik het kan.

KMB. Waar haal je jou inspiratie vandaan of hoe een werk ontstaat in gedachten.

Vaak haal ik mijn inspiratie vandaan uit foto’s, of wat anderen bouwen. Of ik dagdroom heerlijk in de klas en schiet er opeens wat te binnen.

KMB. Wie is je favoriete modelbouwer en waarom.

Weinig. Er zijn zat goede bouwers. Maar Robert Blokker spant bij mij wel de kroon. De manier waarop hij bouwde vond ik geweldig. Met zo min mogelijk zo’n groot mogelijk verhaal vertellen. Overigens mag Marijn van Gils ook in mijn lijstje toegevoegd worden. Ook ben ik van mening dat ieder wel iets goeds in zijn of haar techniek heeft waar een ander weer van kan leren. Dus vandaar dat ik niet veel favo bouwers heb.

_ABOUTTHEAUTHOR


kommentaren

Nou Hilbert, Dat is prettig kennismaken. Peter
OKT 02, 2009 - 06:51 AM
ZO leer je toch steeds meer van de mensen hier kennen. Nu kan ik bij het gezicht ook meer info plaatsen ipv andersom... Dank je, Hilbert!
OKT 02, 2009 - 10:27 AM
Je moet het niet te nauw nemen met de plaats waarop iemand staat. Marijn is een geweldige bouwer waar ik echt dikke respect voor hebt. Maar ik vind het lullig om te zeggen dat mindere bouwers op lagere plaatsen komen te staan. Ik kan wel een hele rits aan mensen zeggen waar ik voorstander voor ben (ook jij ) op de manier waarop ze bouwen. Beter had ik eigenlijk moeten zeggen dat er een aantal mensen op de nummer 1 staan. Iedereen heeft zo zijn kwaliteiten. Dus een rangorde houd ik eigenlijk niet zo aan. Ik hoop dat je me snapt.
OKT 05, 2009 - 09:01 AM
OKT 05, 2009 - 09:16 AM
We broke our quick reply box. Working on it. Until fixed go to topic to reply.
Thanks.