inloggen   |    registreer

Modelbouwer van de maand September.

September 2009 || Koen Verbruggen


KMB. Vertel ons eens iets over je zelf, je privé situatie buiten het modelbouwgebeuren.Maw wie ben ik.

Mijn naam is Koen Verbruggen, 24 jaar en ik woon te Belsele (Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen, België). Sinds jong ben ik gefascineerd door geschiedenis. Na mijn middelbare studies heb ik dan ook gekozen voor een opleiding geschiedenis aan de Universiteit van Antwerpen. Vervolgens heb ik nog een master na master archief- en erfgoedbeheer gevolgd aan de Vrije Universiteit van Brussel. Momenteel ben ik werkzaam als archivaris op het Archief- en Documentatiecentrum voor het Vlaams-nationalisme (ADVN) te Antwerpen.

KMB. Hoe kwam je in contact met onze leuke hobby en wanneer heb je voor het eerst de lijm en het hobbymes in de handen genomen.

Een toenmalig vriendje van mijn zus bracht van een plaatselijke uitverkoop in een speelgoedwinkel een Tiger I mee van Tamiya. Hij wist dat ik gefascineerd was door de Tweede Wereldoorlog. Die kit heb ik gebouwd en geschilderd met penseel. Op dat moment niet verwacht dat ik me er ooit serieus op zou toeleggen.

Na die Tiger heb ik dan weer een goed jaar geen kit meer gekocht, gebouwd of gezien. Tot ik van een vriendin een Schwimmwagen cadeau kreeg. Dat is ondertussen vijf jaar geleden. Ook zo ongeveer de moment dat ik me hier op dit forum heb aangemeld.

Pas de laatste 3 jaar echt serieus bezig.KMB. Heb je een vast onderwerp gekozen in de modelbouw en waarom.

Ja, militaire modelbouw, AFV en diorama’s. Hoewel ik enorm veel respect heb voor andere takken, zegt het me niks. Geef mij maar camoschema’s, modder, interessante dio-settings, ...

_ABOUTTHEAUTHOR

Over Koen Verbruggen (koenele)
VAN: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM


kommentaren

Ik miste de MvdM-feature al! Leuk weer iemand beter te leren kennen!
SEP 03, 2009 - 10:25 AM
leuk om door te nemen maar wat is RUDD eigenlijk ? nevermind - recht uit de doos dus
SEP 03, 2009 - 10:25 PM
Leuk interview!
SEP 03, 2009 - 11:21 PM
Leuk stukje Koen. Ik begin dit toch wel meer te waarderen, voegt een beetje persoonlijkheid toe in dit grote, enge, anonieme internet netwerk Greetz, Jurrie
SEP 04, 2009 - 10:46 PM
Leuk meer te lezen over medebouwers, zo krijg je een beetje idee van de personen waarmee je de hobby deelt.
SEP 05, 2009 - 01:47 AM
Ik zat er al op te wachten en leuk om Koen wat beter te leren kennen! groeten, Marcel.
SEP 07, 2009 - 11:02 PM
Een gepassionneerde bouwer, zoveel is zeker ! Tof interview Koen !
SEP 11, 2009 - 06:50 PM
Weer leuk om te lezen! Jelger
SEP 11, 2009 - 11:14 PM
Zeer leuk interview, informatief en onderhoudend. Zelfs nog een paar tips aan overgehouden ( uitlaat techniek, Mr.Surferer Primer,...) Als "oudje" ook fijn om te lezen dat er nog jonge mensen passie hebben voor modelbouw !
MEI 13, 2011 - 11:34 AM
Hi Luc, Is een post van 2 jaa roud, niet zo heel actueel meer. Zie echter ook "in the spotlight", dit is de nieuwe rubriek. Gr, Jurrie
MEI 13, 2011 - 07:56 PM