inloggen   |    registreer

Figuren vast Pinnen

Pinnen

In een diorama is het natuurlijk belangrijk dat je figuren goed vastzitten. Soms werkt lijm niet goed meer na een lange tijd en tijdens schoonmaken kan het ook per ongeluk gebeuren dat er een figuur afstoot en je een stuk van de diorama ondergrond meeneemt of erger zelfs,dat je figuur breekt...

Er is een goede manier uitgevonden om figuren vast te maken op diorama's; door ze vast te 'pinnen', een manier die veel wordt gebruikt bij de figuren van Games Workshop.
Je maakt daarbij in principe gewoon een verbinding tussen het figuur en de ondergrond, zoals bij een heipaal en een huis, in dit geval met een ijzerdraad. Er zijn 2 methodes om een gat te maken in je figuur, met een handboortje of een botte naald die je heet maakt.

Benodigdheden:

- IJzerdraad (1 mm dik en te koop bij elke doe het zelf zaak)
- Klein handboortje met een boortje van 1 mm (te koop bij de meeste modelzaken of een Games Workshop zaak waar ik hem toevallig vandaan heb)
- Vlam (aansteker,een kaars is beter zelfs)
- Superlijm (het beste is in gel vorm)
- IJzer tang
- Klein ijzer vijltje
- 1 mm dikke botte naald
- Hobbymesje_ABOUTTHEAUTHOR

Over jeffry (Jeffry83)
VAN: ZUID-HOLLAND, NETHERLANDS

Mijn modelbouw hobby was al begonnen voordat ik al gestopt was met duimen,mijn stiefvader deed het vroeger ook altijd en dan om de zoveel tijd nam hij een modelbouw vliegtuig mee,ik schilderde ze nooit,vond ik teveel moeite,ik heb de laatste paar jaren mijn hand naar anderen voertuigen gehanteerd,ma...