inloggen   |    registreer

135
Euro Militaire 2006 - Folkestone

Donderdag
Ik keek op mijn klok en het was ongeveer kwart voor vijf en het was tijd om de trein te pakken naar Zuthpen. Ik had met Bas (Hermsen) afgespoken dat ik een dag eerder zou komen, want we zouden die vrijdag vertrekken naar Euro. Eenmaal aangekomen op het station, precies op tijd! (komt niet zo frequent voor als je met de NS rijdt) werd ik opgehaald door Bas. Die avond zou ook Richard (Polderman) komen om wat te gaan bouwen met ons drieëen. Richard had zijn YPR meegenomen, die hij aan het superdetailen is en Bas was begonnen aan een T26, ondanks dat hij al 8 projecten had lopen. Rond tien uur ging Richard naar huis en toen zijn Bas en ik uit gegaan in Zutphen. Uitgaan in Zutphen betekent eigenlijk maar één ding en dat is zuipen!

v.l.n.r Gert Mons, Jurjen Zuijdendorp, Richard polderman en Bas Hermsen met zijn Ariette (Highly Recommended)

Vrijdag
Na een paar uur flink doorzakken zijn we rond 0300 naar huis gegaan. Opzich valt dat wel mee, totdat je beseft dat om 0630 de wekker weer zou afgaan! Het deed dus ook erg veel pijn om uit bed te komen en ik besefte me direct dat veel drinken helemaal niks voor mij is. Het was, laten we zo maar zeggen, een leermomentje…..
Om zeven uur kwam Richard ons ophalen om naar Gert Mons te gaan. We zouden met zijn auto naar Euro gaan vanwege zijn stationcar en de belastingvrije benzine. Scheelt een slok op een borrel. Helaas heb ik van de heenreis niet zoveel meegekregen om ik halfdood in de wagen zat. Tegen de avond ging het gelukkig weer wat beter. Maar dat komt straks wel. We moesten zo rond half een inchecken bij de Eurotunnel die onder het kanaal doorgaat en we waren gelukkig net op tijd. Rond Antwerpen stond namelijk een enorme file en zoveel speling hadden we niet. Maar gelukkig waren we net op tijd. Het scheelde echt maar zo'n tien minuutjes of we hadden de trein gemist.

Uitzicht vanuit Euro Militaire

Nadat we de tunnel uitwaren begon het grote avontuur, Links rijden! Dat was echt een flinke omschakeling en af en toe zat ik 'm best te knijpen. Het druist gewoon tegen al je gevoel in.. Gelukkig was het maar een klein stukje rijden tot Folkestone. Na ff’tjes gezocht te hebben kwamen aan bij ons hotel, “Southcliff Hotel”. Als je dit hotel binnenstapt dan moet je direct denken aan een jaren 30 interieur met alle kitserige britse spulletjes van dien. Dus bloemetjes behang, de vloeren lagen scheef en kraakten, hele 'foute' banken, twee aparte kranen voor warm en koud water :S etc. Maar stiekem vind ik het wel prachtig want het ademt absolute sfeer uit. Kom je niet vaak tegen!
Nadat we onze spullen op onze kamers hadden gelegd gingen we met zijn vieren even Folkestone verkennen. We moesten nog wat geld pinnen voor de beurs en wat te eten halen. Ik heb me die hele dag miserabel gevoeld en toen ik eindelijk een broodje op had voelde ik me stukken beter. Toen we terug kwamen bij het hotel kwamen we onze KMK vrienden tegen. Die avond zijn we met zijn allen in een thais restaurant gaan eten en dat was echt heel goed.
Nadat we terug waren in het hotel begon Euro pas echt! De avond voor Euro komen alle grote namen uit de modelbouw wereld naar het Southcliff Hotel voor een biertje en om elkaar weer te zien. Ik had bijvoorbeeld mijn FAQ boek meegenomen van Mig Jiminez zodat ik hem kon laten signeren. Natuurlijk ff een praatje gemaakt en hij was diep teleurgesteld in mij….ik had geen modellen meegenomen om te laten zien. Eigenlijk wilde ik eerst de kat uit de boom kijken maar achteraf heb ik echt spijt dat ik niks meegenomen heb! Gelukkig hadden sommige andere bouwers wel wat modellen meegenomen en die op de pooltafel gezet. Zo kon iedereen lekker op zijn gemakje kijken en tips en commentaren uitdelen. Helaas was ik rond twee uur echt te moe om nog verder te kunnen en ben toen maar naar bed gegaan. Euro was die avond al geslaagd!

De rest van de foto's

_ABOUTTHEAUTHOR

Over Jurjen Zuijdendorp (Jurjen)
VAN: GRONINGEN, NETHERLANDS

Hi! My name is Jurjen Zuijdendorp from Groningen, Netherlands. I started building models when I was a kid and my main interest today is Soviet/Russian modern armour. I studied Human Geography and spatial planning and currently working as an assistent project manager at the spatial planning departmen...