RANGER [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
Distress Crackle Paint
Distress Crackle Paint
  • move

door: Jurgen Schot [ JURRIE ]

Introductie

Een tijd geleden was ik op zoek geweest naar een product waarmee ik een woestijnachtig,
verdord landschap kon maken.Helaas was ik geen product tegengekomen dat dit kon realiseren en ik heb er verder toen ook geen aandacht aan geschonken.

Distress Crackle Paint

Toen viel mijn oog op het product "Distress Crackle Paint". Dit product belooft te doen het effect te geven zoals hierboven staat.

Distress Crackle Paint is een product van fabrikant Ranger en komt in een stevig plastic potje met een inhoud van ongeveer 33 ml. Voldoende om een flink 'crackled' landschap mee te vullen. Het is ook mogelijk om afgebladderde verf mee te maken.

Werken met crackle paint

Het product wordt gepromoot als 'verf' en zo ziet het er in het potje ook uit. Het is gebaseerd op acrylverf, dus geen gedoe met thinners of terpentine.

Afhankelijk van hoe dun of dik het product wordt aangebracht is het effect ook anders. Zeer interessant verschijnsel. Bij initieel aanbrengen lijkt het op een (dikke) laag verf:
Hieronder een fotoserie van net na aanbrengen en na opdrogen:
Resultaten

Ik ben zeer positief verrast over het resultaat en de eenvoud waarmee dit bereikt wordt. Het eindresultaat ziet er zeer realistisch uit.

Het valt echter wel op dat de verf los laat. Nu kan dit komen doordat ik gebruik heb gemaakt van nogal een gladde ondergrond. Echter, het kan waarschijnlijk geen kwaad om misschien nog te experimenteren met wat houtlijm? Of deze zeer verdund aan te brengen na het aanbrengen van de verf.

Conclusie

Een zeer overtuigend product. Bereikt een prachtig effect, zeker een aanrader. Daarnaast is de prijs niet al te hoog.

Dank aan www.modelspecialist.be voor de review sample!SAMENVATTING
Pluspunten: Gerealiseerde effect, acrylbasis, lage prijs
Minpunten: Verf moet voorzichtig behandeld worden ivm mogelijk loslaten
Eindoordeel: Een (nu nog?) onbekend TOP product!
Waardering
85%
  Schaal: Other
  Artikelnummer: TDC23739
  Adviesprijs:  4,00
  Aanverwante Link: Model Specialist
  Datum Review: Jun 11, 2011
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Belgium
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 81.77%
  GEPRODUCEERD DOOR: 85.00%

Over Jurgen Schot (Jurrie)
VAN: DRENTHE, NETHERLANDS

Hello guys, I'm Jurrie, already modeling for some 15 years. Still going strong hehe, you can find my latest work on one of the On-Display pages or forums of the Benelux section. I usually build 1/35 WW2 armor and 1/48 WW2 aircraft. Greetz, Jurrie

Copyright 2021 door Jurgen Schot [ JURRIE ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

Hey Jurrie, mooie review heb je neergepend. Wat je opmerkt over de gladde ondergrond klopt helemaal, dit product werkt het beste op een licht poreuze ondergrond (zoals bv matte vernis of balsa hout). Het is ook interessant te weten dat de verf grotere barsten vertoont als je de laag dikker maakt. Een dunner laagje zorgt voor dunnere barstjes. Een mooi voorbeeld is deze foto die ik genomen heb; aan de binnenkant van dit blokje balsahout was de laag verf dikker, en heb ik ze uitgesmeerd naar de buitenkant toe. Als referentie heb ik er een gewone tandenstoker naast geplaatst. De verf zelf komt echter niet uit zichzelf los, indien je afbladerende verf wil maken. Je zal dus met een mesje moeten schrapen om uiteengebarsten stukjes los te peuteren. nog een tweetal foto's van wat je er mee kan doen; opgedroogde aarde bv en natuurlijk afbladerende verf. de laatste foto is een project van Per Olav Lund: Naast de gewone kleuren bestaat er nog een "glanslak" variant van deze verf, genaamd "clear rock candy". Deze droogt doorzichtig en glanzend op, lijkt me ideaal voor ijs / winter effecten. Als er mensen zijn die verder nog vragen hebben over dit product kunnen ze altijd terecht op de site van modelspecialist.be of via pm naar mij natuurlijk
JUN 11, 2011 - 12:47 AM
Dank voor de toevoegingen Steven! Dit stond al in de review, daarom zijn er ook twee teststukken te zien! Gr, Jurrie
JUN 11, 2011 - 01:18 AM
Zeer zeker een interessant item/product...een verrijking voor dioramabouwers! Aanschaffen die handel zou ik zeggen. Grt Nico
JUN 11, 2011 - 10:59 PM
En het voordeel is dat je het bij Steven kan bestellen...
JUN 12, 2011 - 06:50 AM
   
Advertentie


Advertentie