inloggen   |    registreer
Nichimo [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
1200
U-Boat Type IX B
Nichimo U-Boat Type IX B U-107
  • move

door: Sebastiaan Duinkerken [ SEBASTIAAN ]

Introductie

Bij Duitse U-boten denkt men vaak aan de alom bekende Type VII. Maar er was nog een belangrijke0 U-boot, de Type IX. Het grootste verschil tussen deze twee boten was de grootte. De grotere Type IX was bedoeld om nog verder de oceaan over te varen. Hierbij moet men dan denkan aan patrouilles aan de oostkust van Amerika. Deze Type IXs jaagden hier al op konvooien die richting Engeland voeren. Nichimo is een van de weinige fabrikanten die de Type IX op de markt heeft gebracht.

Het openen van de bouwdoos

Bij het zien van de doos van deze kit word het al een beetje duidelijk dat het hier niet om een hele nieuwe kit gaat. De doos heeft een wat oudere uitstraling, maar toch ziet het er goed uit. De boxart is in ieder geval mooi om te zien. Als je de doos opent zie je een netjes verpakte inhoud. Twee grote handleidingen nemen de hele doos in beslag. Eentje in het Engels en de andere in het Japans. Verder zijn er twee rekken met onderdelen in het grijs en twee rompdelen in het grijs en donkerrood. Ook is er een zakje met een paar kleine stickers en draadje en schroefjes. Deze kit is ook te motoriseren, het enige wat mist zijn de motoren en batterijen. Maar dat doet niet af aan de kwaliteit van de onderdelen, het ziet er allemaal redelijk goed uit qua detail. De leeftijd van de kit is te zien, er valt mee te werken. Wel is er wat flash aanwezig van de gietmallen. Er zijn zelfs nog een paar kleine bemanningsleden te vinden op de rekjes. De handleiding is duidelijk en geeft soms wat extra informatie. De stickers die bij deze kit zitten bevatten het schema voor maar een U-boot, U-107.

Indruk

De algemene indruk is goed van deze kit. Het mag er dan wat ouderwets uitzien, maar je gevoel zegt dat er een leuk model van te maken is. De schaal is groot genoeg om de nodige details te zien, vooral handig als je niet veel ruimte hebt. Het enige nadeel van deze kit is misschien wel dat hij gemotoriseerd kan worden. Op sommige onderdelen moeten zo wat compromissen gesteld worden. Maar toch is het niveau van detail bij deze kit over het algemeen hoog genoeg. Met wat handigheid zijn de compromissen misschien wel weg te werken. Al met al laat de kit een goede indruk achter.
SAMENVATTING
Pluspunten: Schaal, te motoriseren (wat sommige bouwers zal aanspreken), details, duidelijke handleiding
Minpunten: Het feit dat de kit te motoriseren is en de leeftijd maken dat de er wat compromissen zijn gesloten met betrekking tot detaillering
Eindoordeel: Interessant type U-boat, waar ondanks de kleine punten zeker wel wat van is te maken.
Waardering
75%
  Schaal: 1:200
  Artikelnummer: U-2009
  Adviesprijs: 18,95
  Aanverwante Link: Wiki over de U-107 Type IX B
  Datum Review: May 05, 2009
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Germany
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 75.00%
  GEPRODUCEERD DOOR: 80.00%

Over Sebastiaan Duinkerken (Sebastiaan)
VAN: DRENTHE, NETHERLANDS

Copyright 2020 door Sebastiaan Duinkerken [ SEBASTIAAN ]. Alle rechten voorbehouden


   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
  • move
  • move