inloggen   |    registreer
Andrea Miniatures [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
54mm
Scottish Piper, 1690

door: Gino Poppe [ VIOLENTG ]

Dit figuur is verpakt in een uiterst aantrekkelijk doosje met een tartan patroon. Op de voorkant staat een foto van een afgewerkt figuur en op de achterzijde staan enkele detailfoto’s. Hier vinden we ook een lijstje met Andrea kleuren die gebruikt zijn om dit figuur te schilderen.

Natuurlijk kopen we echter een figuur niet voor de mooie verpakking, dus wat zit er nu eigenlijk in het doosje. Alle stukken zijn in witmetaal gegoten en zijn van een hoog niveau. Er moet echt gezocht worden om het gietnaadje te kunnen vinden. Ook passen de stukken zeer goed aan elkaar, en bij het grootste deel van de assemblage zal de tube putty dan ook dicht kunnen blijven.

De hoofdmoot van het figuur is wederom het lichaam. Deze keer echter zonder een deel van de ledematen. De romp, het hoofd, de rechterarm en het rechterbeen zijn in één stuk gegoten. Het rechterbeen en de rechterarm, waaraan de doedelzak hangt, zijn afzonderlijke delen, zo ook het schild, het zwaard, de rechterhand, de 5 pijpjes voor de doedelzak, een strikje, een deel van de kilt en het grondwerkje.

Alhoewel alle onderdelen zeer goed passen is dit geen figuur dat ik aan de beginnende figuurschilder zou aanraden : het bouwen is vrij complex en sommige delen kunnen best geplakt worden nadat andere geschilderd zijn. Het vraagt dus ook een beetje planning alvorens je aan dit figuur kunt beginnen. Daarnaast is het schilderen van een tartan patroon een van de moeilijkste oefeningen bij het figuurschilderen. Heb je echter al enige ervaring onder de riem, dan zou ik dit figuur zeker proberen. Het zal het pronkstuk van elke collectie zijn.

Dit figuur is verkrijgbaar bij Figure Royale : figureroyale@pandora.be
SAMENVATTING
Waardering
80%
  Schaal: 54mm
  Artikelnummer: SGF82
  Adviesprijs: €uro 16.10
  Datum Review: Mar 24, 2004
  NATIONALITEIT ONDERWERP: United Kingdom
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 86.43%
  GEPRODUCEERD DOOR: 87.45%

Over Gino Poppe (violentg)
VAN: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM

I also paint figures on comission. For more info, please e-mail me at: fc287921@skynet.be

Copyright ©2020 door Gino Poppe [ VIOLENTG ]. Alle rechten voorbehouden


   

Uw mening telt!