inloggen   |    registreer
Tamiya, Inc. [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Build Review
135
Willy's MB Jeep
Willy's MB Jeep
  • DSCF16102

door: jeffry [ JEFFRY83 ]

Inleiding


Iedereen kent wel de beroemde Willy's MB. Deze reeds lang gepensioneerde Jeep heeft zijn werk goed gedaan tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Het voertuig bood een waaier aan mogelijkheden, van troepen- en gewonden transport tot vervoersmiddel voor hoge officieren.
Generaal Dwight D. Eisenhower vond zelfs dat de Jeep het belangrijkste gereedschap in de oorlog was.


Kit


Zoals standaard bij Tamiya staat er een tekening van het voertuig, de Jeep met bestuurder, op de doos afgebeeld op een egaal witte achtergrond. Eenmaal de doos opengemaakt kijk je tegen twee in plastic verpakte sprue raampjes aan. Het chassis, het grootste onderdeel van de bouwdoos, wordt in een stuk geleverd en is ook apart verpakt.
Er zit een handleiding in zwart-wit bij met daarin een foto van een gebouwd Jeep model en natuurlijk een klein stukje geschiedenis van de Jeep.


Bouwen


Het bouwen gaat makkelijk zoals altijd verwacht bij Tamiya maar het is toch af en toe goed kijken op de handleiding hoe sommige onderdelen in elkaar moeten gezet worden. Helaas is de zijspiegel niet al te sterk en die is bij mij ook gesneuveld na het airbrushen van de Jeep.

Tamiya heeft ook voor de optie gezorgd dat je de motorkap open kan zetten zodat de motor zichtbaar is.
Versies


Je kan in totaal 5 verschillende jeeps maken met de decals die erbij geleverd worden. Van de convoy commander van de Red Ball Express tot de militaire politie in ItaliŽ, maar de meest opvallende versie is die van de 7th Armor Division 814th Tank Destroyer Division Battallion Company No.22 van Januari 1945 in BelgiŽ. Voor deze versie plaats je de bijgeleverde M1919A4 machine geweer in de jeep en monteer je aan de voorbumper een zogenaamde 'Wire Cutter'. De Duitsers hingen soms piano kabels tussen bomen op de wegen en paden om de chauffeur van de Jeep te onthoofden en snel vervoer tegen te houden van de Geallieerden.
SAMENVATTING
Pluspunten: Leuk en eenvoudig om te bouwen en te schilderen
Minpunten: kleine onderdelen kunnen de neiging hebben om af te breken
Eindoordeel: leuk doosje voor zowel beginners als gevorderden. Origineel onderwerp voor op diorama.
Waardering
90%
  Schaal: 1:35
  Artikelnummer: 35219
  Datum Review: Sep 19, 2008
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Netherlands
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 89.33%
  GEPRODUCEERD DOOR: 83.24%

Over jeffry (Jeffry83)
VAN: ZUID-HOLLAND, NETHERLANDS

Mijn modelbouw hobby was al begonnen voordat ik al gestopt was met duimen,mijn stiefvader deed het vroeger ook altijd en dan om de zoveel tijd nam hij een modelbouw vliegtuig mee,ik schilderde ze nooit,vond ik teveel moeite,ik heb de laatste paar jaren mijn hand naar anderen voertuigen gehanteerd,ma...

Copyright ©2020 door jeffry [ JEFFRY83 ]. Alle rechten voorbehouden


   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
  • DSCF1638
  • DSCF1637
  • DSCF16192
  • DSCF16152
  • DSCF16111