inloggen   |    registreer
Tamiya, Inc. [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Build Review
148
Russian Heavy Tank KV-1
Russian Heavy Tank KV-1
  • DSCF1504

door: jeffry [ JEFFRY83 ]

KV-1 met extra bepantsering

De KV-1 werd eind jaren 30 geďntroduceerd en was toen een van de krachtigste tanks in de wereld en vormde tesamen met de T34 de ruggegraat van de Russishe tankmacht in de eerste helft van de Tweede Wereldoorlog.
Ondanks dat de vroege uitvoeringen al waren voorzien van een formidabele 75 mm bepantsering aan de voorzijde werden de tanks later uitgerust met nog eens 25-35 mm extra toegevoegde bepantsering op de koepel met als doel de nieuwere Duitse tanks te weerstaan. Hiermee ontstond een krachtige 50 ton zware tank die bestand was tegen de meeste anti-tank wapens.

Inhoud en bouw

Na de doos geopend te hebben kom ik vier sprue raampjes tegen met de kunstof onderdelen en tot mijn verbazing ook een die-cast (aluminium) chassis in een apart plastic doosje. Dit chassis is op deze wijze uitgevoerd om de tank realistisch gewicht te geven. Tijdens het lijmen en verven van het voertuig heb je ook niet echt gevoel dat je een plastic model vasthoudt maar een stevig voertuig. Mooie touch maar de prijs is daardoor wel ietsjes omhoog gegaan.

Wat mij opviel tijdens het bouwen was dat er amper gietranden op de onderdelen zitten en alles paste perfect. Ik had geen enkel onderdeel wat ik moest aanpassen omdat het niet paste. Bij de loop zitten zelfs een paar lasranden dus hoef je die zelf niet te maken. Het model zelf is van de mooie 1:48 schaal, een maat waar jammer genoeg te weinig modellen voor gemaakt worden. Het is een perfecte schaal voor diorama's.Tamiya heeft al een paar mooie dozen in die maat en ook figuren en zelfs extra diorama accessiores .

De handleiding is erg duidelijk in tegenstelling tot andere merken waarbij je soms amper kan zien hoe een onderdeel vast moet gelijmd worden. De rupsbanden zijn zo gemaakt dat ze een doorzakkend effect hebben tussen de wielen waarop ze liggen. Erg handig en zo hoef je zelf niet te gaan vouwen.

Er was geen enkel zwak onderdeel te vinden in de doos wat zomaar kan breken als je hem iets te ruw behandelt. Het enige nadeel is dat je zelf de sleepkabels moet maken van een touwtje. Ook al kies ik liever er voor om een sleeptouw zelf te maken in plaats van zo'n stijf plastic sleeptouw te gebruiken dat meestal in een kit meegeleverd wordt, het touwtje wat bij deze doos zit is net ietsjes te dik om in de koppen van de sleepkabel te passen. Je zit dus wat te rotzooien met secondenlijm en een mesje om het wat bij te werken.


Decals en uitvoeringen

Bij deze doos kan je kiezen uit drie verschillende uitvoeringen voor je tank. Eén met alleen militaire herkenningspunten en de rest met Russische spreuken erop die erop werd geschilderd door de soldaten om het moraal te verhogen.
Eén van de uitvoeringen is van het 109th Tank Battalion, september 1941.
Deze tank komt op een diorama van mij waar ik net aan begonnen ben en het eindresultaat komt hier op de site terecht...SAMENVATTING
Pluspunten: -die-cast chassis zorgt voor realistisch gewicht.-bijna tot geen gietranden.-erg leuk en makkelijk te bouwen voor zowel beginner als pro.-geen zwak onderdeel gevonden wat zomaar kan breken.
Minpunten: -de prijs kan voor de jongere modelbouwer onder ons net iets te hoog zijn.-zelf een sleepkabel maken met een touwtje wat niet echt in de sleepkabel koppen past.
Eindoordeel: Deze kit kan zowel door beginners als professionele modelbouwers gemaakt worden en plezier zullen ze er allebei aan hebben!De prijs is het absoluut waard,koop er de 1:48 Russian Infantry & Tank Crew set van Tamiya bij en je kan zo een mooie diorama maken.
Waardering
98%
  Schaal: 1:48
  Artikelnummer: 32545
  Adviesprijs: rond de 30 euro
  Aanverwante Link: Tamiya Russian Heavy Tank KV-1
  Datum Review: Aug 16, 2008
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Netherlands
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 89.33%
  GEPRODUCEERD DOOR: 83.24%

Over jeffry (Jeffry83)
VAN: ZUID-HOLLAND, NETHERLANDS

Mijn modelbouw hobby was al begonnen voordat ik al gestopt was met duimen,mijn stiefvader deed het vroeger ook altijd en dan om de zoveel tijd nam hij een modelbouw vliegtuig mee,ik schilderde ze nooit,vond ik teveel moeite,ik heb de laatste paar jaren mijn hand naar anderen voertuigen gehanteerd,ma...

Copyright ©2020 door jeffry [ JEFFRY83 ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

De tank en een deel van de dio kan je al zien op de foto's,alleen de tank staat er maar losjes opgezet voor de foto op de toekomstige dio,aan de dio zelf kan je nog zien dat hij nog moet aangepast worden,ik heb wat gaten gevuld met Green Stuff,erg handig kneedbaar spul,het heeft 2 epoxy putty delen,een gele en blauwe kant,als je die door elkaar kneed heb je groen waar hij zijn naam vandaan heeft. Als je dit aanbrengt op gaten in dio's of andere dingen die je wilt wegwerken en laten verharden is het op den duur zo hard en zelfs harder dan plastic en eenmaal geschilderd kan je zelfs geeneens zien dat er een gat heeft gezeten.Mensen gebruiken het zelfs ook om onderdelen na te maken en zelfs hele nieuwe figuren.Het wordt gemaakt door Games Workshop waar ik het ook heb leren kennen,het wordt gebruikt bij de aluminium en plastic figuren van hun.Je kan het kopen in hun winkels en modelbouw winkels die ook Games Workshop spullen verkoopt.Hier een mooie pagina van GW met foto's over werken met Green Stuff: LINK
AUG 17, 2008 - 08:06 AM
   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
  • 000121
  • DSCF15031