inloggen   |    registreer
Achtung-Tommy Modellbau [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
135
Achtung-Tommy Dio-base
Achtung-Tommy Stony Desert Track
  • 350001_09

door: Koen Verbruggen [ KOENELE ]

Historische inleiding


Meer dan 200.000 Italiaanse troepen vielen op 13 september 1940 Egypte binnen waardoor de asmogendheden controle dreigden te krijgen over het Suezkanaal, en dus over de Arabische olievelden en de toegangsweg naar Brits-IndiŽ. Ondanks hun numerieke overwicht leden zij al snel ernstige verliezen en weer moesten de Duitsers Mussoliniís mannen te hulp schieten, hoewel zij eigenlijk hun aandacht op 'Lebensraum' in Oost-Europa wilden richten. Het relatief kleine Afrikakorps dreef met twee Pantserdivisies de Britten terug tot Tobroek en na de Slag bij Gazala werd deze stad ingenomen. Onder Montgomery slaagden de Britten er alsnog in de troepen van Rommel in 1942 bij El Alamein te verslaan. Daarna zouden Britse en Amerikaanse troepen de Duitsers uit Noord-Afrika drijven (operatie Toorts). In mei 1943 gaven de laatste Duitsers en Italianen zich over.

(Bron: Wikipedia)

Verpakking


Aangezien het om een base gaat die is vervaardigd uit keramiek, is een goede verpakking zeer belangrijk.
De base zit dan ook ettelijke keren gewikkeld in bubblewrap waarna het verder in een stevige kartonnen doos is verpakt.

De kartonnen doos kwam in een grotere kartonnen verpakt met de post. Door de goede verpakking was er geen schade aan de base.

Inhoud en onderdelen


In de doos zitten 2 dingen.
Ten eerste de base zelf.
Ten tweede zit er ook een vilten zelfklevend vel in dat aan de onderkant van de base kan worden geplakt zodat de base meer grip heeft eens in de kas geplaatst. toch een handig detail.

De base heeft een diameter van 17 centimeter. Het gaat hier om een stukje weg ergens ver weg aan het Zuidelijk front.
De uitvoering van de base is zeer degelijk. Hiervoor werd gebruik gemaakt van het type keramiek dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor tandartsen. Deze materie heeft de volgende voordelen:

∑ het is sterker dan het traditionele plaaster
∑ goedkoper dan resin
∑ geen luchtbellen
∑ zeer scherpe weergave van detail

Wat ook mooi is aan deze base is dat er een mooie rand is mee gegoten die na een laagje verf er zeer professioneel uitziet.

Samenvattend


Uiteraard is dit ook allemaal zelf te maken. Maar niet elke modelbouwer heeft de tijd of zin om voor elk afgewerkt model nog eens zoveel tijd te steken in een degelijke ondergrond. Voor deze mensen is dit product een zeer goed alternatief. Op een minimum van tijd heb je een zeer mooi ogend grondwerkje voor je voertuig.


_ADDITIONALIMG.

SAMENVATTING
Pluspunten: Zeer degelijk alternatief indien geen tijd om zelf te makenMateriaal: goedkoper en scherper detail dan resin, sterker dan traditioneel plaaster
Minpunten: Is zelf te maken
Eindoordeel: Zeer goed alternatief voor de modelbouwer die minder tijd heeft of liever zijn tijd steekt in de voertuigen.
  PRIJS:85%
  DETAIL:95%
Waardering
90%
  Schaal: 1:35
  Artikelnummer: ATD35001
  Adviesprijs: 16
  Aanverwante Link: Officiele site
  Datum Review: Jun 06, 2008
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Belgium
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 87.48%
  GEPRODUCEERD DOOR: 90.00%

Met dank aan Achtung-Tommy Modellbau !
Ter beschikking gesteld door producent

Website producent  |  More Reviews  

Foto's
Click image to enlarge
  • 350001_01
  • 350001_03
Over Koen Verbruggen (koenele)
VAN: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM

Copyright ©2020 door Koen Verbruggen [ KOENELE ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

Koen, Nogmaals bedankt voor je review. Uiteindelijk heb ik besloten om het ook maar eens te proberen. Ik gebruik zelf altijd ofwel een (kale) houten (Jacobs) base ofwel een fotolijst met een ondergrond erop. Dit is een soort all-in-one-instant base. Je koopt niet alleen een ready-made grondwerkje, maar ook een (gipsen) base. Dan valt het qua prijs ook nog wel mee (vond het in eerste instantie wat duur, maar als je erover nadenkt valt het mee..voor een ondergrond + base). Gezien de tijd die ik de laatste tijd heb (niet veel), wil ik het wel eens proberen. Zo kom je makkelijk aan een mooi resultaat zonder er teveel tijd aan te spenderen. Ook is het leuk dat het een ronde base is. Ik heb contact gehad met de eigenaar van Achtung Tommy, Kitmaker genoemd en ik kreeg spontaan korting, misschien een tip voor degenen die ook geinteresseerd zijn hierin Greetz, Jurrie
JUN 11, 2008 - 10:21 PM
veel plezier ermie jurgen! is zeer degelijk materiaal, je zal er geen spijt van hebben!! groeten koen
JUN 11, 2008 - 10:53 PM
   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
  • vilt2
  • closeup31
  • closeup21
  • closeup4
  • algemeen2
  • algemeen