inloggen   |    registreer
Dragon Models [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
172
King Tiger 1/72
King Tiger (Henschel Turret) 1/72
  • box14

door: Steven Maes [ KOOKIE ]

Inhoud van de kit

Bij het openen van de doos krijgen we drie raamwerken in het gekende grijze plastic te zien waarmee Dragon altijd werkt. De tracks zijn de gekende rubberen rupsbanden, wat op zich voor en nadelen heeft. Naast de normale delen is er ook een klein stukje photoetching in de kit inbegrepen om roosters een hoger detail te geven. De decals in de kit zijn bedoeld om verschillende voertuigen voor te kunnen stellen, waaronder tanks uit de 501e, 505e en 506e Schwere Panzerabteilung.

Bouw en detaillering

De kit zelf zit goed in elkaar, eenvoudig om te bouwen en de tank zelf zat binnen een mum van tijd in mekaar. Het onderste deel van de tank bestaat uit twee delen, die onder andere door vijzen in elkaar gezet kunnen worden. Er traden hier enkele fittingproblemen op, die niet onoverkomelijk waren. Wat aanpassingen en putty later, zit de onderkant zonder problemen in elkaar.

De verschillende details van de tank zijn zonder veel problemen aan te brengen, hoewel hier en daar wat werk is aan de onderdelen zelf. De kit heeft wat last van gietrandjes hier en daar. Ik heb een foto toegevoegd van een voorbeeld hiervan, waar je links een wiel ziet rechtstreeks van het gietraam, en rechts een wiel waarvan de rand afgevijld werd. Meer dan dit heb ik echter niet kwa opmerkingen voor deze kit. Ik heb ze OOTB gebouwd en ik moet zeggen dat het resultaat me erg aansprak. De algemene detaillering van de kit is erg hoog en de weathering van de kit ging zonder problemen hierdoor.

Conclusie

Afgezien van de gietranden die soms moeilijk te verwijderen zijn van de kleine onderdelen, is dit een hele mooie kit die in een korte tijd in elkaar zat. Ik raad deze kit aan voor iedereen die graag een Tiger II wil bouwen in deze kleine schaal, de kit heeft een goed detail en zit vlug in elkaar. Hoewel ik dit in mijn bouwproject niet gedaan heb, kan mijn inziens met een eventuele photoetching detailleringsset van deze kit een prachtig model gemaakt worden.
SAMENVATTING
Pluspunten: Mooi gedetailleerde onderdelen, gemakkelijk in elkaar te zetten
Minpunten: rubberen tracks kunnen moeilijkheden brengen, enkele gietranden
Eindoordeel: Aan te raden voor elke fanaat van de king tiger of braille scale voertuigen
Waardering
80%
  Schaal: 1:72
  Artikelnummer: 7246
  Datum Review: Mar 23, 2008
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 76.67%
  GEPRODUCEERD DOOR: 86.16%

Over Steven Maes (KoOkiE)
VAN: WEST-VLAADEREN, BELGIUM

Hi, I'm Steven, 33 years of age and a modeling/WWII enthousiast since i turned 16. I've had some luck since a specialised modeling shop was started in the town I grew up in just when i started modeling, and had alot of help of the shop owner during my first project. After some years of absence I sta...

Copyright ©2020 door Steven Maes [ KOOKIE ]. Alle rechten voorbehoudenkommentaren

Yo Kookie, Ziet er goed uit, das het minste wat je er kunt van zeggen. Uit één stuk rubberen tracks hé...bij mijn Panzerkampfwagen 1/72 waren het single links tracks das toch wel priegelen in deze schaal. Grt Nico
MRT 24, 2008 - 04:41 AM
   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
  • 06135
  • 05144
  • 04163
  • 03154
  • 02184
  • 01245
  • 00200
  • 07133