inloggen   |    registreer
HARTON MINIATURES [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
110
Panzergrenadier buste

door: Gino Poppe [ VIOLENTG ]

Met deze buste in schaal 1:10 lijkt Harton Models op twee markten te mikken : enerzijds de modelbouwer die in de tweede Wereldoorlog in geintresseerd, anderzijds op de klassieke figuurschilder. Eigenlijk kunnen we hier niet echt over een buste spreken, maar wel over een half figuur. Daar waar een klassieke buste eenhoofd en schouders is, is de buste hier verlengd tot het middel en krijgen we er twee armen bij cadeaus.

Het grootste deel, het hoofd, lichaam en linkerarm, zijn in giethars gegoten. Deze is van een donkergrijze soort welke het detail zeer goed weergeeft. Of deze goed bewerkbaar is, is voorlopig nog een raadsel daar ik er nog niet aan ben begonnen. De overige delen zijn in witmetaal : de rechter onderarm compleet met MP40, een gasmaskercontainer, een draagtas voor de munitie en twee delen die de draagriem van de MP40 vormen.

Bij het droogpassen zaten alle stukken als gegoten en ik verwacht dan ook niet dat hier putty zal moeten gebruikt worden. Wat op het moment nog een minpuntje blijkt te zijn is het volume van de linkerhand : deze lijkt heel mager of anders te erg verzonken in de stof van de jas. Zorgvuldig oplicht en schaduwwerk kan dit echter voor een groot deel oplossen. Wil je nu een toffe buste, een Duits WOII onderwerp of gewoon een uitdagende camouflage schilderen, dan kan ik deze buste ten zeerste aanraden.

Deze buste is verkrijgbaar bij Figure Royale : figureroyale@pandora.be
SAMENVATTING
Met deze buste in schaal 1:10 lijkt Harton Models op twee markten te mikken : enerzijds de modelbouwer die in de tweede Wereldoorlog in geintresseerd, anderzijds op de klassieke figuurschilder.
Waardering
80%
  Schaal: 1:10
  Artikelnummer: HMB14
  Adviesprijs: 66 Euro
  Datum Review: Jan 23, 2004
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Germany
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 86.43%
  GEPRODUCEERD DOOR: 80.00%

Over Gino Poppe (violentg)
VAN: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM

I also paint figures on comission. For more info, please e-mail me at: fc287921@skynet.be

Copyright 2020 door Gino Poppe [ VIOLENTG ]. Alle rechten voorbehouden


   

Uw mening telt!


Foto's
Click image to enlarge
  • buste
  • parts