inloggen   |    registreer
Italeri [ LAAT ALLE REVIEWS ZIEN VAN ] [ WEBSITE PRODUCENT ] [ NIEUWS PRODUCENT ]

Inbox Review
135
Italeri VW Typ87

door: Kris Zwiers [ CROSSBOW ]

Een nieuwe(?) kit van Italeri met een onderwerp dat ook al door enkele andere fabrikanten is uitgebracht, namelijk een VW kever of Typ87 zoals hij officieel heette.

 

Wat krijg je?
Een grote doos, met weinig in. Nee, echt, de doos is waanzinnig groot naargelang het aantal runners. Maar ik denk dat de verklaring zit in het uit 1 stuk gespoten carroserie deel. Ik heb gemerkt dat Italeri met een paar formaten van dozen werkt, en dat enkel een grote doos het hoge carroseriedeel kan bevatten. Meevaller, de prijs is laag. Ik heb 15 neergeteld, maar je kan hem waarschijnklijk wel goedkoper krijgen.

 

Grote doos, en de rest?
Wel, de VW zelf bestaat uit een handvol onderdelen, die gezien de Italeri reputatie zeer goed zijn. De ejectiemarkeringen zitten allemaal op onzichtbare plaatsen (voor zover ik kon vaststellen). Nauwelijks gietnaden zichtbaar en geen onmogelijke aanhechtingsplaatsen. Zelfs de transparante plastic is van uitstekende kwaliteit. Is Italeri aan een inhaalmanoeuvre begonnen naar Tamiya?

 

Nog wat?
Jazeker, de kit is geleverd met 3 (jawel, 3) verschillende soorten banden types. 2 standaard modellen en de befaamde ballonbanden van het Afrika korps.
Zoals de doos vermeld zit er ook een set Afrika korps soldaten bij. Deze bestonden vroeger als afzonderlijke kit, maar is nu niet in het gamma terug te vinden.
Nu heb ik die losse kit nog liggen en heb ik even een vergelijk gedaan.
En,En? Raar maar waar, de kwaliteit van de figuren is er ook op vooruit gegaan. Een nieuwe gietmal? Ok, het is geen superkwaliteit, maar het zijn best wel bruikbare figuren. Het zou me niet verbazen als deze soldaten terug als afzonderlijke kit op de markt kwamen.

 

Conclusie
Dit is naar Italeri normen een zeer goede doos, voor een zeer democratische prijs.
Technisch gezien kan ik er niet veel op aanmerken, ook de paar onderdelen die ik al heb samengebouwd passen als gegoten. Enige spijtige aan de kit, is dat je enkel een versie met open dak kan maken. Maar een beetje scratch werk en je hebt een gesloten dak.
Yep, deze kit is echt wel zn geld waard.

SAMENVATTING
Waardering
80%
  Schaal: 1:35
  Artikelnummer: 6426
  Adviesprijs: 15
  Datum Review: Jan 19, 2004
  NATIONALITEIT ONDERWERP: Germany
_AVERAGESCORES
  _USERAVG: 85.00%
  GEPRODUCEERD DOOR: 79.70%

Over Kris Zwiers (crossbow)
VAN: ANTWERPEN, BELGIUM

I have been modelling since I was 7 or 8, and still at it. Except, I do the real stuff also...

Copyright 2020 door Kris Zwiers [ CROSSBOW ]. Alle rechten voorbehouden


   

Uw mening telt!